Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. szeptember 28. kedd
Boldog névnapot Vencel nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Bartók-kalauz
Kroó György - Bartók-kalauz
Kroó György
Bartók-kalauz

kiadó: Editio Musica Budapest
cikkszám: 11187259
ISBN: 9789633307724
megjelenés: 2016-10-21
Nincs készleten
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:
Ez a könyv 1971-ben látott először napvilágot, majd utánnyomásban 1975-ben és 1980-ban, 1974-ben pedig angol és német nyelven is megjelent. Szerzője, Kroó György (1926-1998), a kiváló zenekritikus-zenetörténész, a zenei ismeretterjesztés utolérhetetlen mestere olyan hangversenykalauznak szánta, amely a zenére fogékony, de nem muzsikus olvasó-közönség számára nyújt tartalmas és szakszerű bevezetést Bartók valamennyi zenekari, színpadi és kamaraművéhez.

Bár az utolsó kiadás óta eltelt több mint három és fél évtized során mind a külföldi, mind a magyar nyelvű Bartók-irodalom megsokszorozódott, s a kutatás számos új adatot hozott felszínre a Bartók-művek keletkezéséről, Kroó kalauza nem avult el, sőt alapműnek számít ma is. Megbízható adatokkal szolgál a kompozíciók keletkezéstörténetére nézve, biztos kézzel helyezi el őket nemcsak a Bartók-életmű, hanem az egész nyugati műzene kontextusában is, ugyanakkor szinte költői beleérző képességgel, lényeglátással és nyelvi bravúrral világít rá a művek egyéniségére.

Abban a reményben bocsátjuk útjára e kiadást, hogy a Bartók-kalauz a muzsikusok és zenebarátok újabb nemzedékei számára is indítást ad Bartók művészetének mélyebb megismeréséhez.

Tulajdonságok:
terjedelem: 272 oldal
borító: keménytáblás
megjegyzés: negyedik kiadás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román