Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. szeptember 28. kedd
Boldog névnapot Vencel nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Szösszenetek a jazz- és a hanglemeztörténetből
Simon Géza Gábor - Szösszenetek a jazz- és a hanglemeztörténetből
Simon Géza Gábor
Szösszenetek a jazz- és a hanglemeztörténetből

kiadó: Retkes Attila Kult. Értékteremtő Kft.
cikkszám: 11187266
ISBN: 9786158047418
megjelenés: 2016-10-21
Készleten
Ár: 3500 Ft
webes rendelés esetén: 3150 Ft
 
Leírás:
A kötet a nemzetközileg is elismert zene- és hanglemeztörténész, Simon Géza Gábor munkásságát foglalja össze a kezdetektől napjainkig. A szerző nagy ívekben gondolkodik, széles látókörű szakember; írt magyar jazztörténetről, megjelentette a magyar hanglemezgyártás diszkográfiáját, s még számos tanulmánykötetet. Simon Géza Gábor nemcsak a bibliográfia szakértője, hanem lendületes stílusú, kiváló, szórakoztatva művelő író. A szerző munkájáról, tudományos tevékenységéről részletes, pontos rálátást nyújt a jelen kötet.
A sok ezernyi cikkből, tanulmányból és a vele készült interjúkból összegyűjtött válogatás több mint félszáz magyar és német nyelvű sajtótermékben jelent meg eredetileg. Emellett számos konferenciaszöveg, CD-booklet, eddig csak az interneten megjelentetett írás is szerepel a könyvben. A kötetben összegyűjtve először jelennek meg az eltelt fél évszázadban SGG-től megrendelt, de végül valamilyen okból meg nem jelent cikkek. A Szösszenetek cikkei 1967-től 2016-ig íródtak – a könyvben általában a megjelenési időrendet követik, illetve a mostanáig publikálatlan anyagok esetében a megírás dátuma a besorolás alapja. A kötetet tanulmányok, előadások, a szerzővel készített interjúk, valamint a Simon Géza Gábor által producerként, szerkesztőként megalkotott több mint 200 hanghordozó címsoros diszkográfiája és válogatott bibliográfia egészíti ki. Nem hiányzik a hasonló összefoglaló jellegű művek kötelező kelléke, a névmutató sem. Jazzrajongók, hanglemezgyűjtők számára fontos, nélkülözhetetlen olvasmány.

Tulajdonságok:
terjedelem: 448 oldal
borító: keménytáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román