Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 23. hétfő
Boldog névnapot Kelemen, Klementina nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Váratlan perspektívák - Jeles András filmjei
Gelencsér Gábor - Váratlan perspektívák - Jeles András filmjei
Gelencsér Gábor
Váratlan perspektívák - Jeles András filmjei

kiadó: Kijárat
cikkszám: 11187399
ISBN: 9786155160585
megjelenés: 2016-10-29
Utolsó darab!
Ár: 2800 Ft
webes rendelés esetén: 2520 Ft
 
Leírás:
Bizonyára nem véletlen, hogy Jeles András filmjeiről számtalan kitűnő esszé, elemzés és kritika látott napvilágot, ám átfogó, monografikus igényű, áttekintés még nem született a rendező filmművészetéről. (Színházi rendezéseiről viszont igen Darida Veronika: Jeles András és a katasztrófa színháza című, 2014-ben szintén a Kijárat Kiadónál megjelent munkája.) S az sem lehet véletlen, hogy elsősorban az esszéisztikus vénájú elemzők mondanak róla érvényeset, valamint hogy művei a szakkritikusokból is szabadabb, költőibb megszólalást hívnak elő.
E könyv módszertanában igyekszik követni a Jeles-recepció hagyományát, illetve Jeles művészetének voltaképpeni tárgyát: a küzdelmet saját anyagának megformálásáért. Célja egyszerre bemutatni filmjeinek formaeszközeit és társadalmi környezetét, ugyanakkor megsejtetni művészetének bölcseleti távlatát.
A 14 fejezet kronologikusan tekinti át az életművet, ha az első 1969-es vizsgafilmtől a legutóbbi 2008-as hosszú dokumentumfilmig. Az egész estés játékfilmek mellett (A kis Valentinó, Álombrigád, Angyali üdvözlet, Senkiföldje, József és testvérei) szó esik tehát az életmű szempontjából rendkívül fontos vizsga-, rövid- és dokumentumfilmekről is.

Tulajdonságok:
terjedelem: 264 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román