Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 27. péntek
Boldog névnapot Virgil nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A láthatatlan birodalom - Írások a kísérleti filmről
Lichter Péter - A láthatatlan birodalom - Írások a kísérleti filmről
Lichter Péter
A láthatatlan birodalom - Írások a kísérleti filmről

kiadó: Tudással a Jövőért Közhasznú Alapítvány
cikkszám: 11187706
ISBN: 9789631266153
megjelenés: 2016-11-16
Nincs készleten
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:
A könyv szerzőjének személyében olyasvalakit tisztelhetünk, aki egyszerre tudós szakértője és sikeres művelője tárgyának, a kísérleti filmnek. A téma alapos, az elnevezés nehézségeit is feltáró bemutatását, az informatív történeti leírásokat és az érzékeny műelemzéseket ezért a megszokottnál is erősebben hatja át a személyes érintettség szenvedélye. Ám e hozzáállás ezúttal jól illeszkedik a vizsgált jelenséghez, amelyben szintén fokozottabb mértékben van jelen az alkotómunka intim személyessége. Egy helyütt a következő, egyszerre pontos és poétikus meghatározással találkozunk: "Az absztrakt film témája maga a filmanyag, vagyis a fény fantasztikus szépsége." Ez a fény Lichter Péternek köszönhetően most "a láthatatlan birodalom" fantasztikus szépségét teszi láthatóvá.

Lichter Péter 2009-ben végzett az ELTE filmtudományi tanszékén, 2010 óta ugyanitt doktori hallgató. Kísérleti filmeket 2002 óta készít, aminek számos nemzetközi és hazai filmfesztivál (New York-i Tribeca Filmfesztivál, Rotterdami Filmfesztiválm, Crossroars - San Francisco, GoEast - Wiesbaden, EXiS - Szöul, Mediawave, Cinefest, stb.) bemutatott. 2014-ben Rimbaud című filmje elnyerte a Magyar Filmkritikusok díját. 2009 óta a Prizma szerkesztője.

Tulajdonságok:
terjedelem: 175 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román