Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 29. vasárnap
Boldog névnapot Taksony nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Csehov-újraírások
Regéczi Ildikó (szerk.) - Csehov-újraírások
Regéczi Ildikó (szerk.)
Csehov-újraírások

kiadó: Didakt
cikkszám: 11187876
ISBN: 9786155212413
megjelenés: 2016-11-22
Utolsó darab!
Ár: 3500 Ft
webes rendelés esetén: 3150 Ft
 
Leírás:
Kötetünk a Közelítések - Közvetítések - A. P. Csehov című monográfia folytatása. Szerzőink tovább gondolkodnak a csehovi poézisről, új területet nyitva meg az elemzések tárgyául: jelen esetben az oeuvre újraírásaiként értelmezhető szövegek felé irányul a figyelem. A magyar russzisztika, anglisztika és irlandisztika képviselői a legkülönbözőbb naratívákat - irodalom, színház, film - vizsgálják azzal a szándékal, hogy az orosz író szövegeinek produktív jelenvalóságát láthatóvá tegyék, Ilyen módon képezi egy-egy interpretáció középpontját és szerepel a formális síkon túl is egybefüggő szövegtérben egymás mellett Borisz Akunyin, Stephen Daldry, Janusz Glowacki, Slawomir Mrozek, Thomas Kilroy, Lászlóffy Csaba Ljudmila Petrusevszkaja és Ljudmila Ulickaja művészete. Az előző kötetünk nyomdokain haladunk azzal a szerkesztési elgondolással is, miszerint az irodalmi szöveg értelmezését befolyásoló fordítás jelentőségével foglalkozunk. A tudományos monográfia lehetőségeihez mérten megpróbáljuk szemléltetni is a jelenséget, a legújabb színpadi használatra szánt magyar Meggyeskert-verzió, Ungár Júlia szövegváltozatának közlésével.
A kötetünkben olvashatóak Goretity József tolmácsolásában Ljudmila Petrusevszkaja és Galina Scserbakova egyaránt A kutyás hölgy címet viselő novellái is, amelyek korábban még nem jelentek meg.
Regéczi Ildikó

Tulajdonságok:
terjedelem: 248 oldal
borító: keménytáblás
sorozat: Series Commentariorum de Art Humana et Geographia 5.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román