Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 21. csütörtök
Boldog névnapot Orsolya nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Ars Sociologica - Vallomások a szociológiáról mint hivatásról
Hidas Zoltán (szerk.) - Ars Sociologica - Vallomások a szociológiáról mint hivatásról
Hidas Zoltán (szerk.)
Ars Sociologica - Vallomások a szociológiáról mint hivatásról

kiadó: L'Harmattan - Könyvpont
cikkszám: 11187909
ISBN: 9789634141310
megjelenés: 2016-11-24
Nincs készleten
Ár: 3700 Ft
webes rendelés esetén: 3330 Ft
 
Leírás:
Az Olvasó egy évek óta zajló előadássorozat szerkesztett anyagát tartja a kezében. Az előadásokon szociológusok vallanak pályájukról, a következő felkérés alapján:

"A sorozat címe, ars sociologica, két gondolatot sűrít magába: egyfelől a művészi mesterségként felfogott tudomány, másfelől - ars poetica gyanánt - a szociológiáról szóló vallomás gondolatát. Az előadót ennek jegyében arra kérjük, hogy adjon számot szociológusi művéről, pályájáról: milyen érdeklődés hajtotta, mit jelentett és jelent számára a szociológia."

Az eltérő nézőpontú és irányú programok az emberi lét gazdagságának a megragadására törekszenek, minden különbözőségük ellenére is az emberi méltóság keresése jegyében. A "Mi a szociológia?" kérdésére tömör és szubjektív pályaképeken keresztül kapunk választ a közelmúlt és napjaink jeles társadalmi gondolkodóitól.

A szerzők: Beran Ferenc, Berényi István, Gereben Ferenc, Hankiss Elemér, Harcsa István, Kamarás István, Kapitány Ágnes, Kapitány Gábor, Kozma Tamás, Kövér György, Losonczi Ágnes, Nagy J. Endre, Tomka Miklós, valamint szociográfiai filmek rendezőiként Gulyás Gyula és Gulyás János.

Tulajdonságok:
terjedelem: 320 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Ars Sociologica
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román