Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. július 27. kedd
Boldog névnapot Olga, Liliána nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Áthallások - Ybl a Palota-negyedben
Hidvégi Violetta - Áthallások - Ybl a Palota-negyedben
Hidvégi Violetta
Áthallások - Ybl a Palota-negyedben

kiadó: Budapest Főváros Levéltára
cikkszám: 11188694
ISBN: 9786155635007
megjelenés: 2016-01-01
Utolsó darab!
Ár: 3900 Ft
webes rendelés esetén: 3510 Ft
 
Leírás:
A magyar-angol-német nyelvű kiadvány a 2015 novemberében Budapest Főváros Levéltára kiadásában megjelent Ybl-épületsorsok az Unger-háztól a Kálvin térig (szerkesztők: Hidvégi Violetta, Marótzy Katalin) című kötet újragondolt változata.

A borító színe a fényérzékeny ezüst-kloridra utal, amelyet a XIX. század fényképészei használtak. Két művészeti ágat kapcsoltunk össze: az építészetet és a fényképészetet, két korszakot: a XIX. és a XXI. századot. A XIX. század második felének meghatározó építésze, Ybl Miklós és a korszak kitűnő városfényképésze, Klösz György munkáival állítottuk párba Sebestyén László mai képeit, aki használja a modern kor digitális fényképezőgépét, de a nagy elődhöz hasonló eljárással is készít felvételeket. A kötet első részében rövid leírások, Klösz György és Sebestyén László mai fekete-fehér felvételei mutatják be az épületeket. Azoknak a házaknak a hűlt helyét, amelyek napjainkra eltűntek a város szövetéből szintén a régi technikával készült képek jelenítik meg.

A kötet második részében tematikus csoportosításban találkozunk művészi szépségű színes Ybl-rajzokkal, álló épületeknél színes fényképpárjukkal. Az épületek alaprajzi megoldásai elárulják az építész harmóniára törekvését, remek térszervező képességét, a homlokzati rajzok segítségével pedig nyomon követhetjük Ybl stílusának érlelődését. A nyílászárók és a lépcsőházak variációi után bekukucskálhatunk a belső udvarokba. Az album záró részében díszítő részletekkel és berendezési tervekkel ismerkedhetünk.

Ajánljuk ezt a könyvet mindenkinek, aki nyitott az izgalmas építészeti megoldásokra, a remek fényképekre, és aki egyaránt szeret sétálni térben és időben Budapesten, interaktív módon összevetni a múltat a jelennel. Az eligazódást térkép segíti.

Tulajdonságok:
terjedelem: 203 oldal
borító: puhatáblás
nyelv: magyar-angol-német
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román