Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 26. csütörtök
Boldog névnapot Virág nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Jövőben a múltunk
Szakolczay Lajos - Jövőben a múltunk
Szakolczay Lajos
Jövőben a múltunk

kiadó: Napkút - Cédrus
cikkszám: 11188729
ISBN: 9789632636634
megjelenés: 2016-09-14
Készleten
Ár: 3490 Ft
webes rendelés esetén: 3141 Ft
 
Leírás:
Szakolczay Lajos új kötete, a korábbi sokszínűséghez hasonlóan, az irodalmi tanulmányok, esszék és kritikák mellett színházi tárgyú írásokat is tartalmaz.

A könyvet bevezető Toll című ciklusban a jövőt éltető értékes hagyomány - Szárszó élő öröksége, a magyar irodalom többszörösen megalapozott jövőképe, a mai magyar színház szerepe, az önállóságra törekvő határon túli magyar irodalom megannyi próbája - idéztetik meg. Nemegyszer vitahangsúllyal, ám a különböző nézetek méltóságára mindig ügyelve.

A Kronosz képzelmei a magyar irodalom és művelődés távolabbi és közelebbi múltjában kalandoz, a Gong színházkritikákat fog egybe.

A kötet fókuszában az Olvasó-próba című fejezet áll: a Kortársban 1995-1996-ban megjelent csaknem hatvan kritika akarva-akaratlanul az egyetemes magyar irodalom sok ágának összetartozását idézi, hiszen a magyarországi alkotók könyvei mellett terítékre kerülnek az erdélyi, a délvidéki, a felvidéki és a nyugati magyar irodalom jeleseinek művei is.

A Búcsú és siratás című ciklusban a szerző szívéhez közel álló halottak - többüket (némelykor a Magyar Írószövetség nevében) ő búcsúztatta - az életművükhöz méltó nekrológot kaptak.

Tulajdonságok:
terjedelem: 495 oldal
borító: keménytáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román