Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. augusztus 14. péntek
Boldog névnapot Marcell nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Régi képeslapok, régi történetek Nagyvárad - Újváros
Péter I. Zoltán - Régi képeslapok, régi történetek Nagyvárad - Újváros
Péter I. Zoltán
Régi képeslapok, régi történetek Nagyvárad - Újváros

kiadó: Holnap Kulturális Egyesület
cikkszám: 11188864
ISBN: 9789730228502
megjelenés: 2016-12-01
készlet: Utolsó darab!
Ár: 5600 Ft
webes rendelés esetén: 5040 Ft
 
Leírás:
Helytörténeti csemegékkel ízesített rejtvényfejtésre csábítja olvasóit második képeslapos-történetes könyvében is Péter I. Zoltán. Az Ady életét és a Monarchia korának Nagyváradját kutató szerző ezúttal a Sebes-Körös déli partján fekvő Újvárost járja be a korabeli képeslapok segítségével, egy-egy kitérőt téve Várad-Velence és Csillagváros felé. S hogy miért rejtvények? Ahogy az előző, Olaszit bemutató kötet esetében is tette, a képeslapon látható épületek, apró részletek segítségével igyekszik megállapítani, mikor készülhetett a felvétel. A múlt e játékos felfedezésébe az Olvasó is bekapcsolódhat, felfedezve olyan részletet, ami még pontosabb kormeghatározást is lehetővé tehet. Miközben oldalról oldalra kibontakozik előtte az első nagy világégés felé sodródó, békebeli Nagyvárad.

Péter I. Zoltán Podmaniczky-díjas helytörténész, újságíró (1949, Nagyvárad). 1994-2009 között a nagyváradi Bihari Napló munkatársa, 2002 óta a Várad főmunkatársa. 1992 óta 34 önálló könyve jelent meg, társszerzőként 16 kötetet jegyzett. Fő kutatási területe Nagyvárad helytörténete, illetve Ady Endre élete és munkássága.

Tulajdonságok:
terjedelem: 255 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román