Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. május 26. csütörtök
Boldog névnapot Fülöp, Evelin nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

1924-es gyógyítói, nevelői előadásai
Steiner, Rudolf - 1924-es gyógyítói, nevelői előadásai
Steiner, Rudolf
1924-es gyógyítói, nevelői előadásai

kiadó: Agapeanum
cikkszám: 11188956
ISBN: 1702081611265
megjelenés: 2016-12-12
Nincs készleten
Ár: 3300 Ft
webes rendelés esetén: 2970 Ft
 
Leírás:
"Előre kell azonban bocsátanom, hogy aki be nem teljesült fejlődésű gyermekek nevelésével kíván foglalkozni, annak előzőleg természetesen a lehető legalaposabban meg kell ismerkednie az egészséges gyermekek nevelési gyakorlatával. Tisztában kell lennünk ugyanis azzal, hogy mindaz, ami az ilyen fogyatékosan fejlődött, kóros tüneteket mutató gyermekeknél felléphet, enyhébb formában az úgynevezett normális lelki életben is megfigyelhető, csak megfelelően kell tudnunk szemügyre venni a normális lelki életet. Azt mondhatnánk, hogy minden ember lelki életének mélyén megbújik valahol ilyenféle úgynevezett abnormalitás."
Rudolf Steiner

E kötettel a nagy keresztény beavatott 1924-ben tartott ún. gyógypedagógiai tanfolyamának teljes szövegét adjuk közre, az orvosi előadások során készült összes rajzot is. A lelki gondozásra és gyógyításra szoruló gyermekekkel foglalkozó orvosi-pszichiátriai, gyógypedagógiai munka számára olyan alapot tett le Rudolf Steiner, hogy a tudat- és viselkedés zavarok, korlátozottságok és gátlások legátfogóbb, karmikus megértéséhez kapunk kulcsot. Epilepsziás, hisztérikus, vízfejű, kleptomán gyermekek lépnek elénk a betegbemutatókon. Az antropozófiában alapvetőnek számító pedagógiai törvény és albinó gyermekek horoszkópjainak asztroszófiai kifejtése is része ennek a műnek. A szeretet, az együttműködés jelentősége ezen a téren rendkívül fontos.
Agapeanum Kiadó

Tulajdonságok:
terjedelem: 240 oldal
borító: keménytáblás
fordította: Károlyi Nóra
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román