Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 29. vasárnap
Boldog névnapot Taksony nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Korunk farsangja - Tanulmányok, esszék, kritikák
Szakolczay Lajos - Korunk farsangja - Tanulmányok, esszék, kritikák
Szakolczay Lajos
Korunk farsangja - Tanulmányok, esszék, kritikák

kiadó: Magyar Napló
cikkszám: 11189003
ISBN: 9786155195358
megjelenés: 2016-12-12
Készleten
Ár: 3000 Ft
webes rendelés esetén: 2700 Ft
 
Leírás:
"Mindent elmondani, ez minden.." - Éluard e verskezdő sorainál beszédesebben nem is lehetne rámutatni - e könyv spektrumát figyelembe véve - arra az évtizedeket átívelő időszakra, a műfaji és szerzői sokszínűségre, amelyet a szerző e kötetben bemutat. A Korunk farsangja olyan kötet, mint maga a velencei karnevál: számtalan, színesnél színesebb élmény ér bennünket, ugyanakkor - mintha nem is lézetnének álarcok - a végén minden részvevőt személyes ismerősünként üdvözölhetünk az irodalomtörténet e kavalkádjában. Szakolczay Lajos, a méltán nagy népszerűségnek örvendő irodalomtörténész, irodalom- és művészetkritikus az elmúlt öt év tanulmányaiból válogatott új kötete számára írásokat.
A nagy pályaképek mellett (Jékely Zoltán, Nagy László, Székely János, Juhász Ferenc, Gérecz Attila, Határ Győző, Baka István, Nagy Gáspár, Szécsi Margit, Lászlóffy Aladár) érdekes portrékat rajzol az irodalomtudomány-kritika által eddig - sajnos - nálunk kevésbé becsült alkotókról is. Szakolczay Lajos 2016-ban az Orpheusz Kiadó Az év legsikeresebb szerzője díját is elnyerte.

Tulajdonságok:
terjedelem: 497 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román