Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. szeptember 21. kedd
Boldog névnapot Máté, Mirella nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

...a világból a fényeket... - Ország Lili levelezése
...a világból a fényeket... - Ország Lili levelezése

...a világból a fényeket... - Ország Lili levelezése

kiadó: Magyar Nemzeti Galéria
cikkszám: 11189364
ISBN: 9786155304651
megjelenés: 2017-03-09
Nincs készleten
Ár: 4800 Ft
webes rendelés esetén: 4320 Ft
 
Leírás:
"...a világból fényeket..." Ország Lili levelezése - nyomtatott kiadvány és digitális hozzáférés.

Az Ország Lili levelezése kötetben közölt levelek és dokumentumok nagyobbrészt a Vasilescu János által 1981 szeptemberében a Magyar Nemzeti Galéria Adattárának ajándékozott Ország Lili-hagyatékból származnak, kisebb részben pedig más köz- és magángyűjteményekből. A levelek tekintélyes részét képezi két alapvető fontosságú egység: az egyik a Bécsben élő Róbert Miklóssal, egykori ungvári tanárával 1942-től 1978-ig váltott levelek csoportja, a másik választott mesterével, Bálint Endrével 1953-tól folytatott levélváltása, amely különösen 1957 és 1962 között, Bálint párizsi évei alatt vált intenzívvé. A 397 levél döntő többségét eddig még nem publikálták.

A nyomtatott kötet tartalma elérhető a Magyar Nemzeti Galéria Adattári Források című sorozatában is, elektronikus formában. A honlap lehetőséget ad a dokumentumok különböző szempontok szerinti szűrésére, rendezésére. A szövegben szabadszavas keresés is elérhető. A nyomtatásban megjelentek mellett egyéb, folyamatosan bővülő kiegészítő tartalmak (fotók, bibliográfia, interjúk, visszaemlékezések) is segítik a téma iránt érdeklődőket.

Tulajdonságok:
terjedelem: 528 oldal
borító: keménytáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román