Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 2. szerda
Boldog névnapot Melinda, Vivien nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Függőhidak - Fejezetek a kortárs spekulatív fikció irodalmából
Baka L. Patrik - Függőhidak - Fejezetek a kortárs spekulatív fikció irodalmából
Baka L. Patrik
Függőhidak - Fejezetek a kortárs spekulatív fikció irodalmából

kiadó: Media Nova M - Nap Kiadó
cikkszám: 11189514
ISBN: 9788089734160
megjelenés: 2016-03-24
Nincs készleten
Ár: 1800 Ft
webes rendelés esetén: 1620 Ft
 
Leírás:
Baka L. Patrik (1991, Brünn) író, a Selye János Egyetemen doktorandusza. Disszertációs témája a magyar alternatív történelmi regény, de foglalkozik az irányzat külföldi alkotásaival, a steampunk szubzsánerrel és a spekulatív fikció egyéb irányzataival is. Szak- és szépirodalmi publikációi az Opusban, a Praeben, a Partitúrában, az Iskolakultúrában, az Eruditio-Educatioban, a Fórum Társadalomtudományi Szemlében, a Galaktikában, a Kalligramban, a Palócföldben és a Szőrös Kőben jelentek meg. Önálló kötetei: Az Égiek legendája (regény; AB-ART, 2007), Vérbókok (elbeszélések; Szlovákiai Magyar Írók Társasága, 2015). Révkomáromban és Százdon él.

"Függőhidakat ősidők óta építenek. A legkorábbiak a trópusi övezet magashegységeiben, a Himalájában és az Andokban kötötték össze a vidék addig áthidalhatatlannak tűnő pontjait... A Függőhidak alapgondolata ugyanez: olykor messzebbi, máskor közelebbi pontokat kapcsolni egybe. Ez a szándék érthető a kötetbe került szövegek típusainak áthidalására is, hiszen a spekulatív fikció egyes alkotásait elemző és ütköztető tanulmányoktól a tankönyvfejezetig, recenziókig terjed a skála. De egymásra kapcsolódnak a könyvben az egyes tudományterületek is, a pedagógia, a technológiatörténet, a történettudomány, a különböző természettudományi ágak, sőt esetenként még a teológia is, ahogy egymásból bomlanak ki, vagy egymásba hajlanak a különböző irodalmak és kánonjaik..., s persze összefonódnak a spekulatív fikció egyes irányzatai, zsánerei is. A különböző magyar oktatási trendek és módosulások apropóján így jutunk el a populáris irodalom és a steampunk irodalomtanításunkba való lehetséges integrálásáig, majd a múltrengető "mi lett volna, ha ... ?" kérdésből kibomló allohistorizmust követően a különböző mitológiákat és univerzumokat egybefonó fantasyk, s a mai természettudományos ismereteket korrekt módon felpörgető sci-fik révén a test határainak feszegetése és lehetséges kiterjesztése iránt sem maradunk érzéketlenek."
(Baka L. Patrik)

Tulajdonságok:
terjedelem: 199 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Kaleidoszkóp könyvek 28.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román