Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 21. szerda
Boldog névnapot Orsolya nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Vétkeztünk... - Egyház a történelmi és társadalmi bűnösszefüggések rendszerében
Fazakas Sándor - Vétkeztünk... - Egyház a történelmi és társadalmi bűnösszefüggések rendszerében
Fazakas Sándor
Vétkeztünk... - Egyház a történelmi és társadalmi bűnösszefüggések rendszerében

kiadó: L'Harmattan
cikkszám: 11190470
ISBN: 9789634142843
megjelenés: 2017-05-24
készlet: Nincs készleten
Akciós ár: 3392 Ft
(5 % áfával)
Régi ár: 3990 Ft
 
Leírás:
Vétkezhet-e az egyház mint egyház? Hogyan érinti a tagok bűne, mulasztása vagy felelőtlensége a hívők közösségét, annak intézményes és szervezeti formáját? Milyen összefüggés van az egyház múltban elszenvedett üldöztetései, valamit a totális politikai rendszerek fenntartásában vállalt szerepe között?
Az utóbbi években a közélet egyre élénkebb érdeklődést mutat a történelmi és társadalmi bűnök természete, kialakulásának okai és következményei iránt. Ezen belül kiemelt figyelmet érdemel az egyházak önkényuralmi rendszerek idején tanúsított magatartásának megítélése, valamint a jelenkori gazdasági és politikai igazságtalanságok láttán elfoglalt pozíciója vagy éppen a saját sorain belül tapasztalható visszaéléseknek az esetei...
Ez a könyv olyan rendszerszemléletű teológiai és etikai értelmezési keret felvázolásában érdekelt, amelynek segítségével jobban megérthető és értelmezhető (de még nem felmenthető) az egyéni meghasonlások története, egyházi vezetők és testületek kétes értékű magatartása, kritikus helyzetértékelések elmaradása vagy a teológiai tájékozatlanság hiánya, amelyek mind szerepet játszottak a vétkesnek minősülő végkifejlet kialakulásában. De ha a rendszerszintű bűnök történetében kollektív módon érintett az egyház, ilyen minőségében a megoldásra is lehetősége nyílik - hogyan?
Fazakas Sándor (1965) teológus, szociáletikus, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára.

Tulajdonságok:
terjedelem: 386 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Ad Marginem
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román