Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 16. szombat
Boldog névnapot Gusztáv nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Árnyékkereskedő - Üvegsziget
Lábass Endre - Árnyékkereskedő - Üvegsziget
Lábass Endre
Árnyékkereskedő - Üvegsziget

kiadó: Kortárs
cikkszám: 11191783
ISBN: 9789634350125
megjelenés: 2017-08-15
Utolsó darab!
Ár: 4500 Ft
webes rendelés esetén: 4050 Ft
 
Leírás:
Miközben a trilógia Üvegsziget című kötetében egy tán soha nem létezett XIV. századi lovag útleírása után nyomozott a szerző, évtizedek munkájával, egész fejezetláncokkal körbetáncolta e régi keleti úti beszámolóhoz felhasznált írásokat. Kiderült, hogy a lovag forrásként jegyzett szerzői közül többen tán maguk sem léteztek sosem - vagy máig nem tudják azonosítani az általuk bejárt mesés keleti városokat. Később e középkori utazók elfoglalták helyüket az itáliai reneszánsz útleírás-gyűjteményeiben, onnan pedig már útikönyveik fordításain vitorláztak tovább, hogy eljussanak a reneszánsz, majd a György-kori Angliába, aztán a viktoriánus kor tudósaihoz - és e könyvben hozzánk, a messzi jövőbe is elérkezzenek. - Hologramként megjelenik előttünk a kockás várkastély, ami kacsalábon forog, átlátszó, és soha nem létezett, szemünkbe néz az algíri Huszonnégy óra erőd tornyába falazott arab fiú, levelünk érkezik Leo Africanustól, a római Angyalvár mór foglyától, Don Miguel Cervantes, a spanyol armada hadtápfőnöke elmeséli nekünk arábiai rabszolgaéletét, és ekkor saját szemünkkel látjuk, hogy lesz valóban egyetlen hatalmas hógolyó az idő.
Lábass Endre festő, városfényképész (1957) a kortárs magyar irodalom páratlanul értékes és érdekes szerzője is - trilógiája közel másfél ezer oldalra rúg. AMadárfészekárust folytató, szabálytalan műfajú olvasónaplója a 17-18-19. század elfeledett angol irodalmában bolyong - utazások, felfedezések, világértelmezések, holt költők és írók közt. Műve nem szabályos forrásközlés vagy irodalomtörténet, sokkal inkább önreflektáló esszé - szellemi kalandozásaiban a 21. századi ember és a magyar irodalom reflexiói is helyet kapnak. (A trilógia másik két darabja: Varázscsomó, Mutabor)

Tulajdonságok:
terjedelem: 589 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román