Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 15. péntek
Boldog névnapot Teréz nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Taoista gyakorlatok - Hagyományos elméletek, kortárs módszerek
Kohn, Livia (szerk.) - Taoista gyakorlatok - Hagyományos elméletek, kortárs módszerek
Kohn, Livia (szerk.)
Taoista gyakorlatok - Hagyományos elméletek, kortárs módszerek

kiadó: Aranyelixír
cikkszám: 11192011
ISBN: 9789631283426
megjelenés: 2017-09-05
Nincs készleten
Ár: 3000 Ft
webes rendelés esetén: 2700 Ft
 
Leírás:
A Taoista gyakorlatok elhivatott kutatók és gyakorlók által jegyzett, átfogó kötet, mely a gyógyítás, a légzés, az étkezés, a szexuális gyakorlatok, a qigong és a taiji quan kulcsgyakorlatait öleli fel. Mindegyik fejezet belehelyezi az adott gyakorlatot annak történeti és kulturális közegébe, majd összekapcsolja jelenkori alkalmazásával és eredményeivel. A taoista művelésről, melynek végső célja az ember energetikai átalakítása szellemi és transzcendens lénnyé, időről időre bebizonyosodott, hogy az egészségre is jó hatást gyakorol, és hogy mai világunkban is fontos szerepet tölthet be. Kötetünk mélyebb megértést nyújt a gyakorlatokról, belehelyezi azokat kulturális és történeti összefüggéseikbe, áthidalva így a szakadékot a gyógyítás és a vallás között. Reméljük, megteremtjük ezzel a lehetőséget mind a kutatók, mind a gyakorlók számára, hogy átfogóbb megértésre tegyenek szert és méltányolják ezeket a gyakorlatokat.
"Livia Kohn ismét naprakész, hiteles és befogadható cikkgyűjteménnyel örvendeztet meg mindannyiunkat, ezúttal a taoista hagyomány testi átalakító módszereiről. A tömör bevezető bámulatosan átgondolt és mélyreható áttekintést nyújt a témát feldolgozó jelenlegi legjobb kutatómunkákról. Az egyes szerzők - mind vezető tudósok és gyakorlók - fejezeteikben egy eleddig kevésbé értett taoista gyakorlatcsoportra fókuszálnak. Ez a könyv a taoista testgyakorlatokról alkotott felfogásunkat teljesen új szintre helyezi, elmélyültebb értelmezést engedve és nagyobb megbecsülést ébresztve bennünk. Erről az új szintről számos velünk élő feltételezést és képzelgést megcáfoltnak tekinthetünk, melyek a taoizmus népszerű értelmezését körüllengik. Ajánlom mindenkinek, aki a »valódi« és fejlődő taoista hagyománnyal ismerkedne."
Norman Girardot, Lehigh University

"A Taoista gyakorlatok nyolc kiváló és részletekbe menő tanulmányt, valamint egy remek bevezetést tartalmaz, melyek taoista technikákba és elméletekbe vezetnek be minket a hosszú, egészséges és harmonikus életről. A cikkírók a qi finomítására fókuszálnak az egészség, az energia és a szellemiség javítása céljából. A taoista vallás évszázados múltra visszatekintő és még ma is fejlődő testgyakorlatainak új és szerteágazó megértését kínálják. Miközben a klasszikus szövegekből gazdag ismeretanyagot mutatnak be, azt is szemléltetik, hogyan használják a módszereket napjainkban. Az eredmény a tudományos kutatás és a gyakorlati tapasztalás termékeny frigye. Ez a könyv értékes olvasmány mind a taoista gyakorlás iránt érdeklődő kutatóknak, mind azon gyakorlóknak, akik szeretnének tájékozódni módszereik elméleti és történelmi hátteréről."
Shin-yi Chao, Rutgers University

Livia Kohn a vallástudományok és a kelet-ázsiai tanulmányok professzora a Bostoni Egyetemen. Kutatási területe a középkori taoizmus és a hosszú életet célzó kínai gyakorlatok tanulmányozása. Számos könyvet írt és szerkesztett, hosszú ideje gyakorol taiji quant, jógát és meditációt.
Tartalomjegyzék

Livia Kohn: Bevezetés
1. fejezet:
Lonny Jarrett: Az akupunktúra és a szellemi megvalósítás
2. fejezet:
Catherine Despeux: A hat gyógyító hang
3. fejezet:
Stephen Jackowicz: Elnyelés, emésztés, újraemésztés
4. fejezet:
Shawn Arthur: Élet gabonák nélkül
5. fejezet:
Livia Kohn: Jóga és daoyin
6. fejezet:
Michael Winn: A szexuális energia átalakítása a tűz-víz alkímiával
7. fejezet:
Bede Bidlack: Taiji quan: formagyakorlatok, elképzelések és eredmények
8. fejezet:
Louis Komjathy: A qigong Amerikában

Tulajdonságok:
terjedelem: 325 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Balázs Judit, dr. Drimál István, Horváth Gábor, dr. Zemplén Gábor
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román