Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 1. kedd
Boldog névnapot Elza nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Reaktív - Kísérleti drámaantológia
Reaktív - Kísérleti drámaantológia

Reaktív - Kísérleti drámaantológia

kiadó: JAK - PRAE.HU
cikkszám: 11192596
ISBN: 9786155470110
megjelenés: 2016-10-13
Készleten
Ár: 3200 Ft
webes rendelés esetén: 2880 Ft
 
Leírás:
A Reaktív drámaantológia a JAK és a Trafó Kortárs Művészetek Háza közös színházi munkafolyamatának lenyomata. A gyűjtemény célja ablakot nyitni kortárs színház és kortárs irodalom közösen birtokolt, egymás mintá(zata)it és határait folyamatosan újraíró tereire. A kötetben szereplő öt szöveg írói eltérő és változatos poétikai megoldásokkal, színházi víziókkal dolgoznak. (Anti)utópiák, tudat-tripek, elidegenített vagy nagyon is otthonos dimenziók, áradó versfolyamok, kifordított krimik, szociodrámák követik egymást ebben a kötetben. Olvasásakor friss szövegtájakba és szövegidőkbe, hangokba és nézőpontokba ütközünk. Játékos és játékra hívó darabokba. A könyv szerzői Térey János, Szil Ágnes, Nagy-Szakmáry Attila, Fridl Viktória és Juhász Kristóf.
A kötet története összefonódik a József Attila Kör (JAK) több évtizedre visszatekintő színházi tevékenységével, amely, többek között, drámakötetek és színháztudományi tanulmánykötetek kiadását, valamint felolvasószínházi sorozat és irodalmi-színházi műhelymunka szervezését foglalta magában. Erre a hagyományra építve indította el a JAK a SzínText elnevezésű könyvsorozatát. A kezdeményezés célja, hogy a színházról szóló írás és beszéd történeti, gyakorlati és elméleti horizontjai összeérjenek, és többé ne egymás mellett futó párhuzamosokként működjenek. Tudományos és kreatív műhelyként kíván tehát színre lépni ez a sorozat, amely minőségi kötetek kiadásával képes hozzájárulni a hazai, színházról szóló művészeti-gyakorlati, kritikai és tudományos diskurzusokhoz. Jelen kötet a SzínText első darabja.

Tulajdonságok:
terjedelem: 246 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román