Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 25. szerda
Boldog névnapot Katalin nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A mittelszolipszizmus terei - Tőzsér Árpád életműve (poszt)modern kontextusban
Csehy Zoltán - A mittelszolipszizmus terei - Tőzsér Árpád életműve (poszt)modern kontextusban
Csehy Zoltán
A mittelszolipszizmus terei - Tőzsér Árpád életműve (poszt)modern kontextusban

kiadó: Media Nova M
cikkszám: 11193608
ISBN: 9788089734245
megjelenés: 2017-12-08
Utolsó darab!
Ár: 1800 Ft
webes rendelés esetén: 1620 Ft
 
Leírás:
Tőzsér Árpádnak a magyar líratörténetbe immár egyre szervesebben beágyazódó életműve a folytonos megújulás és a dinamikus párbeszéd diadala: folyamatosan reflektál mind a kortárs költészeti, mind a befogadói pozíciókra, és nem hagyják hidegen a vers- és nyelvelméleti gondolkodás kritikai aspektusai sem.

A mittelszolipszizmus terei alapvetően kettős karakterű kötet: az első része a 2015-ben a pozsonyi Comenius Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékének főszervezésében megrendezett Tanulmányok költőportrékhoz című konferencia és tanácskozás szerkesztett anyagát tartalmazza, melyre a költő 80. születésnapja alkalmából került sor. Ez a rész tőzséri szövegvilág minden szegmensét érintve rekontextualizálja az életművet, megkísérli feltérképezni folyamatosan változó horizontjait, struktúráit, (inter)textuális beágyazottságát, korallszerűen gyarapodó elágazásainak és folytatásainak jellegét. A szigorúan szövegcentrikus olvasási stratégiák mellett megjelennek a kontextuális olvasatok is, s e téren is kiemelkedőek az identitáskérdésekkel, a textuális és referenciális genezissel, a nyelvhez való viszonnyal foglalkozó írások. Jelentős fókusz esik a naplóíró szerepében felbukkanó költő portréjára is, s a műfordító, illetve drámaköltő Tőzsér sem maradhat ki.

A kötet második része a Comenius Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékén tanuló, tehetséges egyetemi hallgatók legjobb irodalmi tárgyú dolgozataiból nyújt át egy csokrot: a mai egyetemi diákközeg így jelzi, hogy Tőzsér Árpád egykori munkahelyén továbbra is színvonalas, irodalomra érzékeny munka folyik. Bízunk benne, hogy e kettős kötet figyelemreméltó szakmai egységet alkot, ahogy abban is, hogy e gyűjtemény, akárcsak Tőzsér Árpád életműve, inspiratív intellektuális provokáció marad.

Tulajdonságok:
terjedelem: 190 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Kaleidoszkóp Könyvek
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román