Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 3. csütörtök
Boldog névnapot Ferenc, Olívia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Etikum és esztétikum kapcsolata Illyés Gyula életművében
Kulin Borbála - Etikum és esztétikum kapcsolata Illyés Gyula életművében
Kulin Borbála
Etikum és esztétikum kapcsolata Illyés Gyula életművében

kiadó: L'Harmattan - MMA MMKI
cikkszám: 11194417
ISBN: 9789634142584
megjelenés: 2017-12-01
Készleten
Ár: 1990 Ft
webes rendelés esetén: 1791 Ft
 
Leírás:
Újrarajzolható egy klasszikussá dermedt szerző portréja? Az utóbbi években történtek erre kísérletek Illyés Gyula munkássága kapcsán: megjelentek korábban kiadatlan versei és 1956-os naplójegyzetei. Kulin Borbála az alkotó életművének szövegközpontú újraértelmezésére vállalkozik. Szoros olvasattal olyan alkotásokat elemez, amelyek kiszorultak a kánon centrumából. A húszas-harmincas évek tárgyias költészetében a lírai alany megjelenési formáit azonosítja, majd a cselekvés és a szubjektum feddhetetlenségének problematikáját vizsgálja a Tiszták című drámában, végül a halál etikusságának kérdéséhez közelít a Kháron ladikján című esszéregény kapcsán. A szerző e lírai, drámai és prózai művekben annak esztétikai nyomait keresi, hogyan formálódik Illyés híres "nem menekülhetsz" etikája.

Kulin Borbála PhD (1979) irodalomtörténész. Egyetemi tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végezte magyar és latin szakon. 2007-ben sajtó alá rendezte Illyés Gyula és Gara László levelezését. 2015-ben a Debreceni Egyetemen védte meg doktori értekezését, amelynek témája a transzcendenciához való viszony Illyés életművében.

Tulajdonságok:
terjedelem: 84 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: MMA Ösztöndíjas Tanulmányok 10.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román