Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 24. vasárnap
Boldog névnapot Salamon nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Fej nélkül - Zen és a nyilvánvaló újrafelfedezése
Harding, Douglas - Fej nélkül - Zen és a nyilvánvaló újrafelfedezése
Harding, Douglas
Fej nélkül - Zen és a nyilvánvaló újrafelfedezése

kiadó: Kvintesszencia
cikkszám: 11196416
ISBN: 1806191421483
megjelenés: 2018-06-19
Készleten
Ár: 2400 Ft
webes rendelés esetén: 2160 Ft
 
Leírás:
"Nincs még egy olyan tömör írás, mint e mű nyitó fejezete, amely sikeresebben tudná az olvasó észlelését egy másik mederbe terelni. Ennek oka világos. A belátás inkább fakad képek által, mint ésszerű érvelésből, a Harding által felmutatott kép pedig igen erőteljes. „Nekem nincs fejem." Első hallásra botrányos, de a szerző kitart mellette, körüljárja, visszatér hozzá, egészen míg (hasonlóan az első hallásra abszurd koanokhoz) a gát át nem szakad, és végül látunk, de nem valami mást, hanem máshogy."

"Ez az átdolgozott kiadás számos javítást tartalmaz. A könyv tárgyköre bővült, a buddhizmuson kívül más tradíciókból is párhuzamokat merítve, valamint egy befejező szakaszt is kapott a „fej nélküli útról", amely a könyv lényegi tanítását vonatkoztatja a hétköznapokra. De maga a meglátás a középpontban marad, és ez így van rendjén. Az anátmá vagy önmaga(m) nélküliség (értsd, nincs maradandó, individuális önvaló) nemcsak a buddhizmus megértésének kulcsa; megfelelően felfogva, az élet kulcsa. 'Minél kevesebb marad belőlem - írja Eckhart mester -, annál inkább Önmagam vagyok'."
(Huston Smith)

Tulajdonságok:
terjedelem: 89 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Huber Kristóf Kornél
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román