Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. május 25. szerda
Boldog névnapot Orbán nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Ha Buddhával találkozol az úton, öld meg! - Pszichoterápia és önmegismerés
Kopp, Sheldon - Ha Buddhával találkozol az úton, öld meg! - Pszichoterápia és önmegismerés
Kopp, Sheldon
Ha Buddhával találkozol az úton, öld meg! - Pszichoterápia és önmegismerés

kiadó: Polaris
cikkszám: 11197016
ISBN: 9786158100502
megjelenés: 2018-08-21
Készleten
Ár: 3400 Ft
webes rendelés esetén: 3060 Ft
 
Leírás:
Ha Buddhával találkozol az úton, öld meg! - szólít fel egy réges-régi zen mondás. Életünk spirituális zarándokút, melynek értelmét nem kívülről kapjuk; magunknak kell kikovácsolnunk. Sheldon Kopp ezen intelem aranyfonala mentén ver hidat az archaikus bölcsesség és a mai pszichoterápia felismerései között, Lao Cétől Carl Gustav Jungig.
A pszichoterapeuta, napjaink szellemi tanítómestere, nem az igazság letéteményese; ő is csak egy másik, gondterhelt emberi lény.
Hiú remény tőle várni a megváltást, hisz képtelenség, hogy valaki más oldja meg a mi problémáinkat. A terápiás páciens elbeszéli saját életének történetét, így tanul. És mi, olvasók? Ismét csak valakinek a tanítványai leszünk, vagy elkezdünk végre tanulni? Vajon képesek vagyunk-e ráismerni saját tükörképünk darabkáira az ősi kultúrák mítoszaiban, a világirodalom "nagy" elbeszéléseiben Gilgamestől Cervantesen át Hesséig, és a pszichoterápiás praxis "kis" történeteiben - mindazokban a narratívákban, amelyeket sokat próbált útikalauzunk a terepauta-páciens viszony mélyrétegeit elemezve tár elénk és kommentál ebben a bölcs, provokatív, kétségbeejtő, felemelő, de mindenekelőtt emberi, túlságosan is emberi könyvében?

Sheldon Kopp (1929-1999) amerikai pszichoterapeuta, tanár. Kelet-Európából emigrált zsidó szülők gyermekeként, New Yorkban született. Klinikai szakpszichológusként dolgozott New Yersey-ben és Washingtonban, majd magánpraxist nyitott. Több mint egy tucat könyv szerzője. Legnagyobb sikerét jelen kötetével aratta, melyet számos nyelvre lefordítottak. Magyarul most jelenik meg először.

Tulajdonságok:
terjedelem: 283 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Agócs Tamás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román