Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. szeptember 17. péntek
Boldog névnapot Zsófia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Szigorúan titkos - Dokumentumok a Kádár-kori színházirányítás történetéhez 1970-
Imre Zoltán - Ring Orsolya (szerk.) - Szigorúan titkos - Dokumentumok a Kádár-kori színházirányítás történetéhez 1970-
Imre Zoltán - Ring Orsolya (szerk.)
Szigorúan titkos - Dokumentumok a Kádár-kori színházirányítás történetéhez 1970-

kiadó: PIM-OSZMI
cikkszám: 11197620
ISBN: 9786155517266
megjelenés: 2018-09-27
Nincs készleten
Ár: 2900 Ft
webes rendelés esetén: 2610 Ft
 
Leírás:
A dokumentumkötet célja, hogy a közgyűjteményekben, levéltárakban fellelt források révén mutassa be a Kádár-kori színházirányítás rendszerét, a színházzal szemben az ideológia és politikai elvárások alakulását. A kötetben szereplő dokumentumok bepillantást engednek azokba a vitákba, melyek az 1970-1982 közötti időszakban bontakoztak ki, és amely a színházak profiljainak, repertoárjainak és személyi összetételeinek kialakítása és mibenlétének meghatározása körül folyt. Reméljük, hogy az itt megjelenő több mint hetven dokumentum, melynek többségét most először veheti kézbe az olvasó, hozzásegíti az érdeklődőt a hazai kultúrtörténet és színháztörténet eme korszakának megismeréséhez, és lehetőséget ad a Kádár-rendszerrel való szembenézésre is.

Imre Zoltán az ELTE BTK Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézetének oktatója, számos színházelméleti és színháztörténeti tanulmány és könyv szerzője.

Ring Orsolya történész-levéltáros, 2000-2018-ig a Magyar Országos Levéltár 1945 utáni Kormányszervek és Pártiratok Főosztályának levéltárosa. Az ArchivNet című folyóirat (www.archivnet.hu) alapító szerkesztője, 2018-tól a Korall társadalomtörténeti folyóirat szerkesztője, több színház- és társadalomtörténeti tanulmány szerzője.

Tulajdonságok:
terjedelem: 659 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román