Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. január 17. hétfő
Boldog névnapot Antal, Antónia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Befalazott csőgörény
Gellért András - Befalazott csőgörény
Gellért András
Befalazott csőgörény

kiadó: Menhely Alapítvány
cikkszám: 11198344
ISBN: 9786150034393
megjelenés: 2019-11-14
Nincs készleten
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:
Természetét tekintve a Befalazott csőgörény olyan, mint az Ezeregy éjszaka, Gellért Andás pedig sokban hasonlít Seherezádéra. Annyira megejtően mesél a kaktusznőről, a rákbetegeknek kaszinót építő pénzemberről, az idősödő pénztáros-családanyáról, akibe beleszeret a világsztár futballista, vagy éppen a szánkós ámokfutókról, netán Ábelről, az átképzett szellemirtóról meg a süket hifi-gyűjtőről, hogy mindig azt érzi az ember, a következő is kell. Meg még a következő. Meg még egy, amíg csak el nem érünk Tiborig, aki szart szippant, majd végül Tiborig, aki megint szart szippant.

Gellért András mélyre látó író, aki a mélyben és mélyen átélt traumákat és fájdalmakat képes könnyedséggel ellensúlyozni.

Ha olvasod, ott találod magad az Örkény óta hiányolt tömény és invenciózus, derűsebb fajta groteszkben. Egy olyan országból tudósít, amely abszurdul hasonlít a mi mai valóságunkra, attól csak minimálisan, enyhe szellemképként mozdul el - de ezek a kis elmozdulások meghökkentő és ellenállhatatlanul mulatságos új szemszöget eredményeznek. A mottók elöl szoktak állni. Hálásan, a Befalazott csőgörény hatása alatt, önmagam epigonjaként hadd írjam ide utólagos mottónak, azaz rövid világ- és kötetelemzésnek:

A helyzet - Gellért András szerint is - tragikus, de nem komoly!
Müller Péter Sziámi előszavából

Tulajdonságok:
terjedelem: 233 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román