Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. szeptember 17. péntek
Boldog névnapot Zsófia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Csíksomlyói passió - Egy színházi előadás zarándokútja
Lukácsy György (szerk.) - Csíksomlyói passió - Egy színházi előadás zarándokútja
Lukácsy György (szerk.)
Csíksomlyói passió - Egy színházi előadás zarándokútja

kiadó: MMA Kiadó
cikkszám: 11198855
ISBN: 9786155869198
megjelenés: 2018-11-28
Készleten
Ár: 4800 Ft
webes rendelés esetén: 4320 Ft
 
Leírás:
Az MMA Kiadó szép kiállítású könyve a Csíksomlyói passió Nemzeti Színházbeli előadásának 2018. augusztus 18-i csíksomlyói hazatéréséről szól.
A kötetben az erdélyi ünnepi előadásból vett szemelvények, a Berecz András által összeállított archaikus mesék és énekek mellett olvasható tanulmány a ferences iskoladrámákról (Medgyesy S. Norbert), és interjú az előadás egyik szerzőjével, Szőcs Gézával. Vidnyánszky Attila rendező és Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető, koreográfus vall arról, miért jelent mérföldkövet a pályájukon ez a grandiózus előadás.
A Csíksomlyói passió erdélyi előadása több volt, mint egy színházi előadás szabadtéri feldolgozása. Ez hallható ki azoknak a színészeknek a tanúságtétellel felérő interjúiból, akik megosztják gondolataikat a készületekről. De ez érezhető ki azoknak a székelyföldi kórusoknak és táncosoknak az élményszerű beszámolóiból is, akik csatlakoztak az augusztusi előadáshoz. Aki kézbe veszi a könyvet, nemcsak a helyszínen a színészekkel készült interjúkban merülhet el, hanem gyönyörű fényképeken megcsodálhatja azt is, hogyan állt össze ez a nagyszabású produkció.
A Prima Primissima díjas Benkő Imre és a Nemzeti Színház fotósa, Eöri Szabó Zsolt exkluzív képei, valamint Lukácsy Györgynek, a kötet szerkesztőjének és Kornya Istvánnak az interjúi segítenek felidézni mindazt, amit 25 ezer ember a helyszínen átélt.

Tulajdonságok:
terjedelem: 220 oldal
borító: keménytáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román