Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. május 6. csütörtök
Boldog névnapot Ivett, Frida nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Anya - nyelv - kincs - 44 nyelvi és műveltségi totósor 616 kérdése
Kiss Zita - Anya - nyelv - kincs - 44 nyelvi és műveltségi totósor 616 kérdése
Kiss Zita
Anya - nyelv - kincs - 44 nyelvi és műveltségi totósor 616 kérdése

kiadó: Tinta
cikkszám: 11201062
ISBN: 9789634091998
megjelenés: 2019-05-07
Készleten
Ár: 2490 Ft
webes rendelés esetén: 2241 Ft
 
Leírás:
Tudja, hogy kik viselték a kordát? Hány ember látta a monoszkópot? Milyen fegyver volt a dzsida? Honnan ered a higany szó? Gondolta volna, hogy a lukna egy régi gabonamérték? A TINTA Könyvkiadó Anya - nyelv - kincs című feladatgyűjteményéből nyelvünk nyelvjárási és régi szavai mellett számos tudományterület kifejezéseit megismerheti.

A kötet kérdéssorai között vannak egészen könnyen megválaszolhatók, ezeket fiatalabb diákoknak szántuk, és vannak nehezebben megfejthető nyelvi feladványok.

Némelyek esetében a jó válasz megadásához némi nyelvbúvárkodásra is szükség van, ehhez segítséget nyújtanak a TINTA Könyvkiadó szótárai.

A kötetet lapozgató, olvasgató fiataloknak játékos módon fejlődik a szövegértése, kialakul a nyelvi összpontosítás készsége, erősödik a nyelvi kompetenciája. A szerkesztő szándéka szerint a "rejtvényfejtés"egyénileg és csoportban, kisebb társaságban is végezhető.

Az Anya - nyelv - kincs című rejtvénykönyv 44 totósorának 616 kérdése azt a célt szolgálja, hogy felhívja a figyelmet a magyar nyelv sok-sok rejtett értékére. Az anyanyelvi ismereteken túl pedig, sajátos módon szavakon keresztül, műveltségnövelésre, a távoli világok megismerésére is kiválóan alkalmas kötet. Kellemes szórakozást, eredményes szókincsfejlesztést kívánunk!

Tulajdonságok:
terjedelem: 191 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Az ékesszólás kiskönyvtára 60.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román