Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. május 17. kedd
Boldog névnapot Paszkál nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Értelemkeresés és életöröm - Logoterápiás segítség depresszió és értelemkrízis..
Lukas, Elisabeth - Értelemkeresés és életöröm - Logoterápiás segítség depresszió és értelemkrízis..
Lukas, Elisabeth
Értelemkeresés és életöröm - Logoterápiás segítség depresszió és értelemkrízis..

kiadó: Ursus Libris
cikkszám: 11201108
ISBN: 9786155786174
megjelenés: 2019-05-10
Készleten
Ár: 2200 Ft
webes rendelés esetén: 1980 Ft
 
Leírás:
A modern társadalmakban - a jólét és a technikai fejlődés nyújtotta kényelem növekedésének ellenére - egyre elterjedtebbé válik az úgynevezett noogén depresszió. Ez azonban különbözik az idegrendszeri működés zavara vagy egy súlyos veszteségélmény következtében fellépő depressziótól: az érintettek feleslegesnek érzik magukat, az életüket pedig üresnek, értelmetlennek, jövő nélkülinek látják. Hátterében a megtartó és cselekvésre sarkalló értékek elvesztése áll, valamint az, hogy az érintettek számára hiányzik az élet sója, az az egészséges feszültség, amit olyan értelmes feladatok hoznak létre, amelyeket maguk elé tűznek és amelyek örömmel tölthetnék el őket.
Elisabeth Lukas logoterapeuta - egyúttal Viktor E. Frankl tanítványa és gondolatainak szakavatott tolmácsolója - elénk tárja ezeket a mind egyéni életünkben, mind társadalmi síkon megjelenő összefüggéseket, és megmutatja a válságból kivezető utat. Történetekkel szemlélteti, hogy mindannyiunk életében számos olyan pozitív lehetőség rejlik, amelyek hívását meghallhatjuk és elfogadhatjuk. Hiszen - Frankl alapvetéseit követve - a sikerült élet az, amelyben az értelemteljes tevékenységek nyomán kibontakozhatott az értékteremtés és az örömök megtapasztalása.

Tulajdonságok:
terjedelem: 134 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Bruncsák István
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román