Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 3. csütörtök
Boldog névnapot Ferenc, Olívia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Dehogyis terem citromfán - Irodalomelméleti írások
Kálmán C. György - Dehogyis terem citromfán - Irodalomelméleti írások
Kálmán C. György
Dehogyis terem citromfán - Irodalomelméleti írások

kiadó: Balassi
cikkszám: 11201177
ISBN: 9789634560432
megjelenés: 2019-05-15
Készleten
Ár: 2600 Ft
webes rendelés esetén: 2340 Ft
 
Leírás:
Az irodalomtörténet-írás, a fordítás, a szövegek belső szerkezetének néhány sajátossága - ennek a kötetnek fő témái - komor, rágós, nemegyszer unalmas tárgyak. Ráadásul nehéz róluk véglegeset, meghatározót állítani.

Éppen ezért a kötet tanulmányai inkább a kérdésekre, a végiggondolásra érdemes utakra és kitérőkre összpontosítanak. Azt mutatják meg, hogy az irodalomról való töprengés mindig sokféle, a megközelítések is, az eredmények is - és persze az egyéni vonzalmak is. És ha ezt kutató és olvasó egyaránt nagyon komolyan veszi is, mindig van mód a könnyedségre, a kételkedésre, önmagunkban is, és az érthető, közvetlen megfogalmazásra. Gyakran tehetünk egymásnak ellentmondó kijelentéseket, rajtacsíphetjük magunkat a felületességen, rutinon, átgondolatlanságon. De mindenekelőtt: nem kell kirekesztenünk az iróniát.

A kötet az 1998-as Te rongyos (elm)élet című gyűjtemény folytatása - csak míg ott az irodalomelmélet szakadozottsága volt hangsúlyos, itt inkább az, hogy az irodalomelmélet nem szükségképpen élvezhetetlen, savanyú, nehezen fogyasztható. Hogy ez igazolódik-e, azt döntse el az olvasó.

Tulajdonságok:
terjedelem: 238 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: OPUS Irodalomelméleti tanulmányok Új sorozat 17
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román