Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. június 13. vasárnap
Boldog névnapot Antal, Anett nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Levélhozta és más történetek
Monostori Imre - Levélhozta és más történetek
Monostori Imre
Levélhozta és más történetek

kiadó: Kortárs - Új Forrás
cikkszám: 11201189
ISBN: 9789634350460
megjelenés: 2019-05-16
Készleten
Ár: 4000 Ft
webes rendelés esetén: 3600 Ft
 
Leírás:
E memoár- és dokumentumkötet két szorosan összetartozó részből áll. Az első rész regényes emlékezés, "öninterjú": a Tolna megyei gyermekkortól, a szegedi egyetemi emlékeken át vezet a beérkezésig, az irodalomtörténészi pálya kiteljesedéséig, a tatabányai folyóirat-szerkesztői és könyvtárvezetői évtizedek felidézésével a hetvenen túli számvetésig. Színes életút és tudományos pályakép egy dunántúli literátor értelmiségi küzdelmeiről, szellemi útkereséséről a huszadik század második felében és az ezredfordulón, napjainkig. - Ezt az élet- és szakmaregényt egészíti ki az a portrésorozat, melyet az Új Forrás folyóirat huszonhat meghatározó szerzőjéről, szellemi mentoráról és barátjáról fest az egykori főszerkesztő. Egy-egy itt közölt levelükhöz kapcsolódóan nem csak a laphoz fűződő viszonyukat, hanem a portrék érintkezésével a folyóirat több évtizedes történetét és működését is megismerhetjük.

Monostori Imre (1945) tanár, irodalomtörténész, kritikus, folyóirat-szerkesztő, könyvtáros. Az Új Forrás főszerkesztője (1985-2009), a tatabányai megyei könyvtár igazgatója (1990-2010). József Attila-, Toldy Ferenc- és Szinnyei József-díjas. Az irodalomtudomány kandidátusa. Tatabányán él.

Tulajdonságok:
terjedelem: 365 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Kortárs levelezés / Új Forrás Könyvek 61.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román