Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 25. szerda
Boldog névnapot Katalin nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Kézjegyek a félmúltból
Tarján Tamás - Kézjegyek a félmúltból
Tarján Tamás
Kézjegyek a félmúltból

kiadó: Pont
cikkszám: 11202155
ISBN: 9786155500596
megjelenés: 2019-07-15
Készleten
Ár: 2730 Ft
webes rendelés esetén: 2457 Ft
 
Leírás:
"TARJÁN TAMÁS (1949-2017) kézjegyeit - a félmúltból - több százan, több ezren őrizzük, hiszen rendkívül gazdag életművé összeálló könyveinek példányait az évtizedek során sokunknak dedikálta. Egy vagy több dedikált Tarján-kötettel rendelkező tanítványai, kollégái, barátai, olvasói olyan népes tábort képeznek, akiknek "valamiért" nem csupán a könyv fontos - hanem a személyes ajánlás, a szerzői dedikáció is.
Tarján Tamás mindent tudott a dedikálás műfajáról.
"Könyvtáram minden ötödik-hatodik kötete dedikált példány. Tekintélyes részük íróbarátok, irodalomtörténész kollégák ajándéka. Kisebb hányadukat megfelelő alkalommal magam dedikáltattam. Végül harminc könyv családi örökségből vagy antikváriumi vásárlásból származik"
- írja egyik tanulmányában. Amikor a neki szóló dedikációkat elemző kisesszéiből, továbbá a saját könyveinek példányaiba írt saját dedikációiból jelentetünk meg könyvet - egyfajta "bevezetést a dedikáció világába" -, az tisztelgő emlékezés és emlékeztetés Tarján Tamásra; a személyiség és a mű továbbélésének különös módozata. Sajátságos műfaji jellegzetességének köszönhetően a kézjegy a kéz melegét is továbbadja.
Előszót írt és a kötetet szerkesztette: Szávai Géza."

Tulajdonságok:
terjedelem: 174 oldal
borító: puhatáblás
megjegyzés: ÜKH 2019
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román