Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 25. szerda
Boldog névnapot Katalin nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A bábeli zűrzavartól a salamoni bölcsességig - Bibliai szólások...
T. Litovkina Anna - Farkas Edit - A bábeli zűrzavartól a salamoni bölcsességig - Bibliai szólások...
T. Litovkina Anna - Farkas Edit
A bábeli zűrzavartól a salamoni bölcsességig - Bibliai szólások...

kiadó: Tinta
cikkszám: 11202306
ISBN: 9789634091981
megjelenés: 2019-07-26
Készleten
Ár: 2990 Ft
webes rendelés esetén: 2691 Ft
 
Leírás:
A Biblia az emberiség legnagyobb hatású könyve, szófordulatai mélyen beivódtak a nyelvekbe. Nap mint nap használunk olyanokat, melyekről nem is gondoljuk, hogy a Bibliából eredeztethetők: áldozatot hoz, áment mond valamire, bűnbak, elfecsérli a talentumait, fekete bárány, hegyi beszédet tart, hétpecsétes titok, özönvíz előtti, közel van a húsosfazékhoz, tiltott gyümölcs, vért izzad.

A bábeli zűrzavartól a salamoni bölcsességig című válogatás 680 bibliai eredetű szólást, szólásmondást, szóláshasonlatot és állandósult szókapcsolatot tartalmaz rövid magyarázattal és pontos bibliai forrásokkal.

A kötet a széles olvasóközönség számára készült, hasznát vehetik az iskolások, egyetemisták, valamint a Biblia, a magyar irodalom és a magyar nyelv iránt érdeklődők.

T. LITOVKINA ANNA a Selye János Egyetem (Révkomárom, Szlovákia) docense. Magyarországon és külföldön egyaránt elismert közmondás- és humorkutató. A Tinta Könyvkiadónál jelentek meg a Magyar közmondások nagyszótára és Aki keres, az talál. Bibliai közmondások szótára című könyvei.

FARKAS EDIT a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának adjunktusa, óraadó a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.

Tulajdonságok:
terjedelem: 317 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Az ékesszólás kiskönyvtára 62.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román