Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 29. vasárnap
Boldog névnapot Taksony nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Gyurkovics Tibor-album
Gyurkovics Györgyi (szerk.) - Gyurkovics Tibor-album
Gyurkovics Györgyi (szerk.)
Gyurkovics Tibor-album

kiadó: Napkút - Kalota Művészeti Alapítvány - PIM
cikkszám: 11203420
ISBN: 9789632638676
megjelenés: 2019-10-17
Készleten
Ár: 2980 Ft
webes rendelés esetén: 2682 Ft
 
Leírás:
Gyurkovics Tibor sokoldalú szerző volt. A versek mellett regényeket, elbeszéléseket, lírai esszéket, morális hangvételű és groteszk színműveket, publicisztikát egyaránt írt, ezért nevezte őt Szeghalmi Elemér irodalomtörténész és Hernádi Gyula a magyar irodalom pentatlonistájának, azaz öttusa-bajnokának. Beke Albert irodalomtörténész szerint a XX. század második felének legnagyobb költője.

Ebben az albumban több mint másfél száz fotóval és dokumentummal bemutatjuk irodalmi és színházi (drámaírói és színészi) munkásságát, az életutat a rákosfalvai szülői háztól a kezdeti nehézségeken és elutasításokon át a színházi sikerekig és az elismertségig, bemutatjuk a számára oly fontos barátokat, a hozzá intézett néha ellenséges, többségében bátorító szavakat, mert "csak a barátokban van meg az odafigyelés, ritka, mint a fehér holló".

A Hang-Kép-Írás sorozat különlegessége, hogy a hang, a kép és a szöveg segítségével kísérel meg átfogó és természetesen elkerülhetetlenül szubjektív képet mutatni a választott szerzőről, jelen esetben Gyurkovics Tiborról.

Tulajdonságok:
terjedelem: 159 oldal
borító: keménytáblás
sorozat: Hang - Kép - Írás 9.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román