Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. május 17. kedd
Boldog névnapot Paszkál nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Családi kézikönyv a szkizofréniához - Teljesebb élet a család támogatásával
Mueser, Kim T. - Gingerich, Susan - Családi kézikönyv a szkizofréniához - Teljesebb élet a család támogatásával
Mueser, Kim T. - Gingerich, Susan
Családi kézikönyv a szkizofréniához - Teljesebb élet a család támogatásával

kiadó: Oriold és Társai
cikkszám: 11204848
ISBN: 9786155981135
megjelenés: 2020-01-15
Készleten
Ár: 4300 Ft
webes rendelés esetén: 3870 Ft
 
Leírás:
A szkizofrénia rejtélyes és súlyos betegség. Tünetei, mint a téveszmék és a hallucinációk destruktív viselkedést válthatnak ki. Az apátia és a visszavonultság megfosztja az egykor élettel teli embereket az élet örömeitől, családjukat pedig a szeretett személy társaságától. A figyelem és a gondolkodás területén jelentkező problémák gyakran a hétköznapi kommunikációt is igazi kihívássá teszik. Az ígéretes új kezelések ellenére a szkizofréniában szenvedő emberek nagy része nem tud teljes életet élni. Ennek azonban nem kell így lennie.

A Családi kézikönyv a szkizofréniához a szkizofréniával élő hozzátartozóknak, rokonnak nyújt támogatást. Ez a kézikönyv átfogóan tárgyalja a betegséget és számos felmerülő kérdésre választ ad. Eszközkészletet biztosít a felmerülő speciális problémák leküzdéséhez. a különleges helyzetek kezelésére. Az olvasó felismeri, mekkora erőre van szüksége a szeretett személynek ahhoz, hogy megbirkózzon a betegség támasztotta nehézségekkel. A szülők, testvérek, házastársak vagy partnerek, valamint gyermekek esetében jelentkező speciális problémák tárgyalása során figyelembe veszi a különböző rokonsági típusok sajátos érzelmi aspektusait.

Néhány fontos téma, ami a mindennapokban komoly támogatást jelenthet az aggódó családtagok számára s a könyv külön fejezetekben tárgyalja:

A visszaesés megelőzése,
Stresszkezelés,
Gyógyszeres kezelés,
Reakció krízishelyzetekre,
Támogató környezet kialakítása,
Együttműködés a gyógyító intézménnyel,
Alkohol- és droghasználat,
Az életminőség javítása,
Partnerkapcsolatok,
Munka és tanulás,
Megbélyegzés és sok egyéb téma

A könyv külön tárgyalja a családtagokat érintő problémákat. Külön fejezetben fejti ki az anyai, apai, házastársi és testvér-viszonyokat. Hosszan beszél arról, hogy a szkizofrén szülők gyermekei milyen kihívásokkal szembesülnek, s a kihívásokra mi lehet a konkrét megoldás.

Tulajdonságok:
terjedelem: 528 oldal
borító: puhafedelű
fordította: Ruzsa Kata
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román