Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 24. vasárnap
Boldog névnapot Salamon nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Szenegálom
Sólyom Erika - Szenegálom
Sólyom Erika
Szenegálom

kiadó: Napkút
cikkszám: 11204922
ISBN: 9789632638843
megjelenés: 2020-01-27
Készleten
Ár: 2990 Ft
webes rendelés esetén: 2691 Ft
 
Leírás:
Cheikh Lô először 2011 augusztusában látogatott Magyarországra, a Sziget Fesztivál fellépőjeként láthatta a közönség. A művész 2015 októberében Budapesten átvette a WOMEX világzenei expo művészeti különdíját. A könyv fejezeteinek során az olvasók betekintést nyernek a szenegáli mindennapokba rövid személyes történeteken keresztül, finom humorral fűszerezve, megismerve azt zenei stílust, illetve a helyi szúfi iszlám mozgalmat, a Baye Fall tradíciót, mely Cheikh Lô zenéjének és filozófiájának is szerves része.

Sólyom Erika nyelvész, orosz–angol–magyar mint idegen nyelv szakos nyelvtanár, a -Colloquial Hungarian népszerű magyar társalgási nyelvkönyv társszerzője. 1997 és 2003 között New Yorkban élt, az NYU-n diplomázott szociolingvisztikából. 2011 január 11‑én az elméleti tanulmányokat maga mögött hagyva, a wolof nyelvvel a tarsolyában elutazott Szenegálba, 11 napot töltött Dakarban, ott született meg a Szenegálom. A könyv egy speciális úti jegyzet, személyes dakari élmények, benyomások gyöngyfüzére, zenével, helyi ízekkel és kulináris kalandokkal kiegészítve. A könyvön átívelő történet mindegyik fejezetben Cheikh Lô nyugat-afrikai énekes körül mozog és/vagy hozzá tér vissza.

Tulajdonságok:
terjedelem: 139 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román