Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. július 15. szerda
Boldog névnapot Henrik, Roland nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Folyók
Driessen, Martin Michael - Folyók
Driessen, Martin Michael
Folyók

kiadó: Gondolat
cikkszám: 11205864
ISBN: 9789636939588
megjelenés: 2020-05-21
készlet: Raktáron
Ár: 3200 Ft
webes rendelés esetén: 2880 Ft
 
Leírás:
Martin Michael Driessen holland író második magyarul is olvasható kötete három novellából áll, melyeknek közös motívuma a mindig kiszámíthatatlan, lenyűgöző szépségű folyó jelenléte - a folyóé, mely a menekülés, az új élet lehetőségét nyújtja, vagy éppen fogságban tart; amely éltet és gazdagságot ad, vagy éppen elvesz és pusztulást hoz.

Az első novella főhőse egy idősödő, alkoholista színész, aki kenuba száll az észak-franciaországi Aisne viharoktól ostromolt vizén, hogy megküzdjön a folyó hullámaival, s nem kevésbé saját démonaival. A második, több évtizedet átfogó történet középpontjában két, a Majna-Rajna vidékén utazó tutajos áll - egyikük jómódú, a másikuk szegény családból származó -, akiknek álmai és vágyai különbözők, de sorsuk valamiképpen mindig a folyóhoz - és egymáshoz - köti őket. A harmadik, ugyancsak a huszadik század első évtizedeiben játszódó novellában egy folyó jelenti az állandóan változó határt két család között, akiket sok évszázados ellenségeskedés kapcsol össze.

Három különböző történet, megdöbbentően eleven karakterekkel és helyszínekkel, Driessen áradó prózanyelvén, Daróczi Anikó gyönyörű magyar szövegével.

Tulajdonságok:
terjedelem: 149 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Daróczi Anikó
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román