Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. május 28. szombat
Boldog névnapot Emil, Csanád nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Bevezetés a drámapedagógiába - Elmélet és gyakorlat
Lannert Keresztély István - Bevezetés a drámapedagógiába - Elmélet és gyakorlat
Lannert Keresztély István
Bevezetés a drámapedagógiába - Elmélet és gyakorlat

kiadó: L'Harmattan - Károli Gáspár Református Egyetem
cikkszám: 11205895
ISBN: 9789634146339
megjelenés: 2020-05-22
Nincs készleten
Ár: 1500 Ft
webes rendelés esetén: 1350 Ft
 
Leírás:
"A jegyzet jelen állapotában alkalmas arra, hogy az érvényes mintatanterv alapján a drámapedagógus-képzés alaptankönyve legyen a Károli Egyetemen, s akár más pedagógusképzési kurzusokon is jól használható, jól eligazít a hazai drámapedagógia terminológiájában, alapfogalmai között, értelmezhető leírást ad az egyes módszerekről" - írja Trencsényi László, a könyv lektora.
A könyv első része bevezetés a drámapedagógiába, mely a teljesség igénye nélkül, rövid elméleti áttekintést kíván adni a drámapedagógia pedagógiai, pszichológiai gyökereiről, forrásairól, irányzatairól, korszakairól, képviselőiről, magyarországi elterjedéséről, némi kitekintéssel a drámapedagógia külföldi - elsősorban angolszász - képviselőinek munkásságára. A második rész a drámapedagógia gyakorlati részével foglalkozik, ebben dramatikus gyakorlatok, szabályjátékok ismertetése, csoportosítása, valamint ezek használatához fűzött megjegyzések találhatók. Külön foglalkozunk az ún. globális szimuláció és a falujáték ismertetésével, bemutatva ezek típusait, illetve alkalmazásuk lehetőségeit, előnyeit és nehézségeit.
A jegyzet mindenekelőtt a drámapedagógiai foglalkozások rendjébe illeszthető játékok gazdag gyűjteménye, kiegészítve a szerző tapasztalataival. Reméljük, az érdeklődő hallgatók és kollégák haszonnal forgatják majd ezt a jegyzetet a mindennapi munkájuk során.

Tulajdonságok:
terjedelem: 115 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Károli Könyvek - Jegyzet
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román