Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. július 15. szerda
Boldog névnapot Henrik, Roland nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Az eltűnt városháza - blogSzolnoki mesék (2.)
Bajnai Zsolt - Az eltűnt városháza - blogSzolnoki mesék (2.)
Bajnai Zsolt
Az eltűnt városháza - blogSzolnoki mesék (2.)

kiadó: Parnasszus Könyvek (Tipp Cult Kft.)
cikkszám: 11206029
ISBN: 9789639781856
megjelenés: 2020-05-29
készlet: Raktáron
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:
Harminc kitalált szolnoki történet, mégis mindegyiknek van némi valóságalapja. A békás szökőkút például tényleg ott van a Verseghy parkban, ahol egykor akár farkasszemet is nézhetett egymással két rivális fiúcsapat. A Nerfeld-palota is létezett anno, miként Fodor Dániel szállodája és a Hungária kávéház is, amelyekben miért ne bukkanhattak volna fel ezeknek a történeteknek a szereplői. A valamikori lengyel piac, a Komarov-terem, sőt a szandai zug pálinkafőző is igaz, csak éppen szolnoki történeteket szőttem köréjük.
A 2016-ban megjelent blogSzolnoki mesék (1.) alcímű kötet azzal ért véget, hogy mire kijön a nyomdából, már újabb történetek jelennek meg az egyébként tíz évvel ezelőtt indult blogSzolnokon. Ez önmeghatározása szerint egy szubjektív élményportál, amelynek továbbra is a legszubjektívebb rovata a Szolnoki mesék, ahol ez a harminc novella is megjelent az elmúlt négy évben. És mint az előző kötetnél, most is azt éreztem, talán itt az ideje nyomtatott formában is közreadni ezeket a történeteket. Remélve, hogy lesznek, akiknek az újraolvasásuk, másoknak pedig az újdonságuk fog örömet okozni.
Miért utálta Kádár János Szolnokot? Valóban eltűnt-e a városháza? Mi volt Sárkány Rozi öröksége? Miként kötődhetett egy apa és hat fia ugyanahhoz a nőhöz a Pozsonyi úton? Kiderül, ha elolvassa a blogSzolnoki mesék 2. kötetét.

Tulajdonságok:
terjedelem: 209 oldal
borító: keménytáblás
sorozat: Parnasszus Könyvek P-Pro VII.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román