Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. május 19. szerda
Boldog névnapot Ivó, Milán nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Kortánc - Mai magyar színdarabok
Szűcs Mónika (szerk.) - Kortánc - Mai magyar színdarabok
Szűcs Mónika (szerk.)
Kortánc - Mai magyar színdarabok

kiadó: Selinunte Bt.
cikkszám: 11206125
ISBN: 9786158050098
megjelenés: 2020-06-04
Készleten
Ár: 3800 Ft
webes rendelés esetén: 3420 Ft
 
Leírás:
A mai magyar színdarabokat megjelentető Olvasópróba sorozat hetedik kötetébe olyan színdarabokat olvashatók, amelyek a körtánc szerkezetét követve festenek képet korunkról, és eközben visszautalnak klasszikus szerzőkre, irodalmi hagyományokra is.
Tasnádi István Fejes Endre 1962-ben megjelent kultikus regényét adaptálta színpadra, és írta tovább egészen napjainkig. A Hábetler család egymást követő nemzedékeiben és a változó történelmi korokban azonosságot csak a mozgástér szűkössége és a választási lehetőségek korlátozottsága teremt. Kerékgyártó István - Schnitzler Körtáncát idézve - nyolc találkozás történetét mondja el, minden egyes jelenetben azt mutatva be, hogyan szorul a hurok (metaforikusan és valóságosan is) az egyes szereplők nyaka körül. Székely Csaba darabjának szintén láncszerűen egymáshoz kapcsolódó történeteiben és bonyolult emberi kapcsolataiban a tízparancsolat jelenti a viszonyítási pontot. Pass Andrea darabjában egy az óvodások által rajongva szeretett plüsskutya jár körbe, és leplezi le a családok titkait, mai élethazugságait. Gábor Sára a láncmesék szerkezetét idézve beszél egy fiatal cigány pár küzdelméről, hogy kitörjenek abból a reménytelenségből, amire születésük predesztinálná őket.

Tulajdonságok:
terjedelem: 349 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Olvasópróba 7.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román