Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. július 15. szerda
Boldog névnapot Henrik, Roland nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Átmeneti ember - Válogatott versek 2010-2020
Can Togay János - Átmeneti ember - Válogatott versek 2010-2020
Can Togay János
Átmeneti ember - Válogatott versek 2010-2020

kiadó: Scolar
cikkszám: 11206184
ISBN: 9789635091454
megjelenés: 2020-06-08
készlet: Nincs készleten
Ár: 2999 Ft
webes rendelés esetén: 2699 Ft
 
Leírás:
Az úton lévő költő sosem készülődik, sosem indul: csak viszik a tájak. És újból és újból megérkezik. És ott látogatóba megy. Élő és halott társakkal találkozik, át meg átváltozik. És fényképek készülnek, ahol egymásra néz evilág és túlvilág, és ő velük együtt néz a lencsébe, együtt a Kádár-kor alkonyatával, a gyerek- és felnőttkorral, a világ részleteinek tolongásában. Mégsem idegen ez az "átmeneti ember", mert sehol sem csodálkozik el a korokon, a váltott színű időkön és nemzedékeken. Úgy vesz részt, hogy szemügyre vesz. Odüsszeusz, Hamlet az útitársai a szerteágazó utakon, és ha megpihen, akkor úszik egyet, de akkor is váltogatja a tempót és az időket, mert az ógörög antikvitásban bolyongó hajósoknak a társa ő még New York-ban is, ahol flaszteron járva kultúrákat idéz fel és ha olykor éjszaka a saját lakása ablakán kinéz, akkor is újabb utakra indulva másfele jár.
(Bereményi Géza)

Egy régi jó barátommal beszélek telefonon: "Mi legyen, Can Togay vagy Can Togay János?" - kérdezem. "Legyen Can Togay János - feleli, a ‘Can Togay Jánost’ megveszem, a ‘Can Togayt’ nem". "Ráadásul nem szeretem a három névből álló neveket" - mondom. "De a Can Togay János az más - feleli -, Can Togay viszont olyan, mint valami földönkívüli. Mit gondoljon az olvasó, merre jár az a villamos, amiről írsz?" "De hisz ott áll, hogy ‘Budapesti versszakok’!" - érvelek. "Attól még lehet, hogy egy turista írja! - feleli. "Egy életen át való turista… - merengek magamon -, de ugye, megérted a dilemmámat?" - kunyerálok egy kis együttérzésért. "Ha az orvosod volnék, igen, de amúgy nem."
(Can Togay János)

Tulajdonságok:
terjedelem: 191 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román