Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. augusztus 12. szerda
Boldog névnapot Klára nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Kis népirtás
Janko, Anna - Kis népirtás
Janko, Anna
Kis népirtás

kiadó: Magyar Napló
cikkszám: 11206242
ISBN: 9789635410019
megjelenés: 2020-06-11
készlet: Raktáron
Ár: 3500 Ft
webes rendelés esetén: 3150 Ft
 
Leírás:
"Az ősei között magyar elődöt is számon tartó írónő könyve egy Isten háta mögötti lengyel falucskába vezet. A civil lakosságot - entogenetikus és szociális módon - az utódjaiban is sújtó, kegyetlen pusztítás irodalmi feldolgozása modellszerűen jeleníti meg a teljesebb nemzet - s a nácizmussal szemben álló európai ember - szenvedéseit. A német katonáktól fölégetett s csaknem az utolsó emberig kiirtott falu sorsrajza - a vérengzés dokumentációjára épített családtörténet keretei között - történelmi, filozófiai, antropológiai és etikai távlatokban ad számot Lengyelország második világháborús tragédiájáról s a kegyetlenségeket elkövetők motivációiról. A felrázó erejű gondolati analízisekkel telített könyv - kiváló magyar műfordításban - az egyik legtisztább hangú irodalmi kiáltás a harmadik ezredelő emberének történelmi felelősségéről.
Az 1957-ben született Anna Janko édesanyjának szülőfaluját, Sochyt 1943. június 1-jén az erdőkben bujkáló ellenállókkal való együttműködés gyanúja miatt a németek a földdel tették egyenlővé. Szinte a teljes lakosságát - a nőket, a gyermekeket, az öregembereket is, közöttük az írónő nagyszüleit: Józefa és W³adys³aw Ferencet - meggyilkolták. Az Oradour és Lidice sorsára jutott falucskában elkövetett borzalmak emlékei az édesanya és más túlélők szavaiból, majd az írónó történeti kutatásaiból és elemzéseiből 2015-re álltak össze - megrázó erejű dokumentációs és lélektani alkotássá. A próza mellett lírai, drámai műveket és kritikákat író, számos díjjal kitüntetett szerző könyve a falu kataszrófáját az egyetemes történelem összefüggéseibe emelve katartikus erővel tesz tényfeltáró és figyelmeztető tanúságot a korról."

Tulajdonságok:
terjedelem: 230 oldal
borító: keménytáblás
fordította: ifj. Béri Géza, Körtvélyessy Klára
sorozat: Rejtőzködő Európa
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román