Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. július 28. szerda
Boldog névnapot Szabolcs nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Árnyékboksz
Kabai Csaba - Árnyékboksz
Kabai Csaba
Árnyékboksz

kiadó: FISZ
cikkszám: 11206245
ISBN: 9786155729485
megjelenés: 2020-06-11
Készleten
Ár: 2200 Ft
webes rendelés esetén: 1980 Ft
 
Leírás:
Kabai Csaba prózai világának alapélményét az elmagányosodott ember reflexiói, a társadalomban eleve romlásra és pusztulásra ítélt szubjektum létének kétségbeesettsége és az erre a felismerésre való ráeszmélés adja. Szinte mindig ez a novellák háttere vagy kiindulópontja, amelyhez a szerző különös formanyelvet talál, és írásainak egy, a filozófiai hagyománytól sem idegen, analitikus-esszéisztikus karaktert kölcsönöz. Kabai szövegszervező elve tehát két, egymástól látszólag élesen eltérő fókuszpont mentén fejti ki hatását. Az egyik úgymond "túl közelről" indítja a megfigyelést, így a lét kisszerű vonatkozásaival, a test hol elviselhetetlen, hol épp e kisszerűségből fakadóan kifigurázandó romlékonyságával találjuk magunkat szemben; míg a másik szövegszervező figyelem kvázi tudományos megállapításokat tesz, és a testiségtől való eloldódás, egyfajta transzcendens tapasztalat irányába törekszik, ehhez pedig adekvát filozófiai kifejezéskészletet talál és alkalmaz. Ebben a felfogásban minden metaforává válhat: ugyanis a metafora létállapot. Finom áttűnésekre, árnyalatokra való érzékenysége már-már lírai jelleget ad a prózaformának is, továbbá az epikus műveket megszakító, vagy tematikailag átvezető funkcióba kerülő versek pedig a műnemek közötti határátlépés lehetőségét erősítik.
Életről és halálról, testről és lélekről, visszavonhatatlan veszteségekről - legyen az akár egy családtagé, akár egy baráté - olvashatunk Kabai debütáló kötetében; a művek úgy válnak személyessé, hogy a mindeközben megkonstruálódó látvány egyszersmind állandó kihívás elé is állítja az olvasót.
(Tinkó Máté)

Tulajdonságok:
terjedelem: 101 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: FISZ Könyvek 108.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román