Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 24. kedd
Boldog névnapot Emma nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Mi, moszkoviták - Publicisztikák Oroszországról
Szvák Gyula - Mi, moszkoviták - Publicisztikák Oroszországról
Szvák Gyula
Mi, moszkoviták - Publicisztikák Oroszországról

kiadó: Gondolat
cikkszám: 11206660
ISBN: 9789636938215
megjelenés: 2020-07-28
Készleten
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:
A jelen kötet nem csak ruszistáknak ajánlott olvasmány. Szvák Gyula, az ELTE BTK Ruszisztikai Központjának megálmodója és megteremtője a könyvben szereplő publicisztikai írásaiban önironikus-keserédes utazásra invitálja az olvasót Oroszország és az "orosz lélek" útvesztőibe.
(Bartha Eszter)

"Sosem értettem, hogy a szabadelvű sajtó miért drukkol az amerikai Nabucco-lufinak, miért szorít olyan lelkesen a militáns Szaakasvilinek, és miért gondolja, hogy az iraki öldöklés a demokráciát szolgálja. Talán csak nem arról a végtelenül leegyszerűsített világképről van szó, amely szerint, ha valami amerikai, az jó, nem azért, mert jó, hanem mert amerikai, s ha valami orosz, akkor az rossz - nem azért, mert rossz, hanem mert orosz."

Jó pár éve nem írok publicisztikát. Minek is? Ezeket a legnagyobbrészt a 2010-es évek első feléből való cikkeket akár ma is írhatnám. Végtére is nacionalista és rasszista emlékezet- (gyűlölet)politika ma is van, ahogy autoriter hatalom is, a neo-horthysta szellemi restauráció gőzerővel halad, a baloldali ruszofóbia szintén, köszöni, jól van, a retrospektív partizánvadászattól pedig eljutottunk a náci és szovjet megszállók egybemosásához. A történelem ismétli magát, a kényszerpályákról való letérés a leggyakrabban csak illúzió, így válhat a napi ihletésű publicisztika gyorsan romló áruból tartós fogyasztási cikké.
(Szvák Gyula)

Tulajdonságok:
terjedelem: 174 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román