Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. szeptember 22. kedd
Boldog névnapot Móric nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Fogságból fogságba - Utam a Baross utcától a Blaha Lujza térig
Tatár Imre - Fogságból fogságba - Utam a Baross utcától a Blaha Lujza térig
Tatár Imre
Fogságból fogságba - Utam a Baross utcától a Blaha Lujza térig

kiadó: Zimber-könyvek
cikkszám: 11207007
ISBN: 9786158072090
megjelenés: 2020-09-01
készlet: Utolsó darab!
Ár: 2990 Ft
webes rendelés esetén: 2691 Ft
 
Leírás:
A szerző 1920. január 9-én született, e kötet megjelenésekor száz esztendős. A történelem végigkísérte életét. A Baross utcai zsidó festékkereskedő fia nem tanulhatott tovább, autószerelő inasnak állt, onnan hívták be munkaszolgálatra, majd vitték ki Ukrajnába. Ott megszökött és szovjet hadifogságba esett. Hat évet töltött távol a szülői háztól, s amikor hazaérkezett, másféle világ fogadta. A Fogságból fogságba című könyv ennek a hat esztendőnek a hiteles története.
Tatár Imre olvasmányos emlékirata történeteket, tényeket, helyszíneket elevenít meg a 20. század harmincas-negyvenes éveiből. Plasztikus képet rajzol arról a korszakról, amely "foglyul ejtette", kényszerpályára lökte. Viszontagságokban, megaláztatásokban volt része, ám az éles szemű munkaszolgálatos, majd hadifogoly megtapasztalta az emberi természet sokféleségét is. Nemcsak a rosszat, a jót is észrevette. Például a bajtársiasságot - abban a közegben, amelyre elsősorban a kegyetlenkedés, az öldöklés volt a jellemző.
A szerző optimista alkatára jellemző, hogy a megpróbáltatások nem törték meg. A kéretlen "kalandok" felnőtt, erős férfivá gyúrták; emberismeretre, leleményességre tanították.
A kötet hozzájárul történelmi ismereteink árnyalásához, üzenetet hordoz a ma emberének, emellett érdekes és izgalmas olvasmány.
A könyv a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jelent meg.

Tulajdonságok:
terjedelem: 237 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román