Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. szeptember 19. szombat
Boldog névnapot Vilhelmina nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Magyar, irodalom
Cseke Ákos - Magyar, irodalom
Cseke Ákos
Magyar, irodalom

kiadó: Kortárs
cikkszám: 11207180
ISBN: 9789634350651
megjelenés: 2020-09-10
készlet: Raktáron
Ár: 2750 Ft
webes rendelés esetén: 2475 Ft
 
Leírás:
E kötet esszéi, Babitstól Oraveczig, Krúdytól Ottlikig ívelő elemzései szerzőjük számára nem azért fontosak, hogy általuk tudósi tényanyagot közöljön, hogy szellemét csillogtatva koncepciókat vázoljon és kizárólagosságra törjön. Nem tanítani akar - ráébreszteni. Hisz a remekművek némák maradnak, mi meg süketek, ha nem ismerünk rá a bennük foglalt életélményekre, az élettapasztalatok tanúságtételére.
Cseke Ákos zavarbaejtően sok kérdést tesz fel olvasmányélményeiről - szakítva az irodalomtudomány gyakran leegyszerűsítő diskurzusával, nemegyszer babonáival, öröklődő félreértéseivel. Arra serkent, hagyjunk fel a biztonságos és kényelmes olvasási stratégiánkkal, s ne a művek köré szőtt közhelyek körül forogjunk, hanem lépjünk saját olvasói önvizsgálatunk útjára.
(Az esszék Babits-, Krúdy-, Füst M.-, József A.-, Radnóti-, Ottlik-, Vasadi-, Tandori- és Oravecz-művekhez közelítenek.)
Cseke Ákos filozófus (1976) a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára. Korábbi kötetei a Kortárs Kiadónál: Mennyi boldogságot bír el az ember? (2014), Nem halhatsz meg (2018)

Tulajdonságok:
terjedelem: 261 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Kortárs Esszé
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román