Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 28. csütörtök
Boldog névnapot Simon, Szimonetta nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Magyar buddhisták - Beszélgetések az énről, a gazdaságról és a társadalomról
Kovács Gábor - Zsolnai László - Magyar buddhisták - Beszélgetések az énről, a gazdaságról és a társadalomról
Kovács Gábor - Zsolnai László
Magyar buddhisták - Beszélgetések az énről, a gazdaságról és a társadalomról

kiadó: A Tan Kapuja
cikkszám: 11207389
ISBN: 9786155935060
megjelenés: 2020-09-24
Készleten
Ár: 2900 Ft
webes rendelés esetén: 2610 Ft
 
Leírás:
A Tan Kapuja Kiadó gondozásában, Magyar buddhisták - Beszélgetések az énről, a gazdaságról és a társadalomról címmel megjelent Kovács Gábor (egykori TKBF-hallgató) és Zsolnai László professzor interjúkötete.

A kötet a mai magyarországi buddhizmus szellemi komolyságát, etikai és társadalmi elkötelezettségét kívánja bemutatni. Interjúkat tartalmaz a hazai buddhizmus jeles képviselőivel, vallási vezetőkkel és laikus gyakorlókkal egyaránt, akik a következő kérdésekre válaszolnak: Hogyan lett buddhista? Mi volt az útja a Buddhához? Hogyan gyakorolja a buddhizmust? Miként használja a buddhizmust a saját szakmájában? Hogyan foglalná össze a buddhizmus lényegét? Mit jelent az "éntelenség" (no-self, anattá) az Ön értelmezésében? Mi a buddhizmus legfőbb üzenete a mai világ számára? A buddhizmus fényében mit tehetnénk a gazdaság és a társadalmi élet területén? Hogyan látja a magyarországi buddhizmus jelenét és jövőjét? Mi a relevanciája a buddhizmusnak a mai magyar társadalom számára? "Ha találkozol Buddhával, öld meg!" - Hogyan értelmezi ezt?

A beszélgetőpartnerek a következők voltak: Farkas Pál (buddhista tanító, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanára), Pressing Lajos (pszichológus, Buddhista Misszió Árya Maitreya Mandala Egyházközösség), Mireisz László (A Tan Kapuja Buddhista Egyház vezetője), Csöpel Láma (a Magyarországi Karma-Kagyüpa Buddhista Közösség vezetője), Dobosy Antal (matematikus, A Tan Kapuja Zen Közösség vezetője), Agócs Tamás (tibetológus, szakfordító), Derdák Tibor (szociológus, a Dr. Ámbédkar Iskola intézményvezetője), Tóth Andrea Beáta (meditációs és relaxációs tanár, Buddhista Vipassana Társaság), Farkas Attila Márton (kulturális antropológus, buddhista vallástörténész), Karsai Gábor (filozófus, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektora), Kékesi Balázs (a Bëlga könnyűzenei együttes tagja, buddhista gyakorló), Cser Zoltán (buddhista teológus, A Tan Kapuja Buddhista Egyház igazgatója), Takács László (író, műfordító, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanára), Galambos Péter (csan buddhista, tantrikus és dzogcsen tanító), Horváth M. Zsófia (a Buddha FM rádió főszerkesztője), Sarkadi Nagy Martina (dákini, Magyarországi Karma-Kagyüpa Buddhista Közösség), és Albu Mónika (neuropszichológus, mindfulness oktató).

A kötet szerkesztői, Kovács Gábor és Zsolnai László közel 20 éve foglalkoznak a buddhizmus közgazdasági, etikai, társadalmi és ökológiai kérdéseivel a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságetikai Központjában. Ezért ők is megválaszolták az interjúalanyaiknak feltett kérdéseket. Ezeket az öninterjúkat az olvasó a kötet végén találja meg.

Tulajdonságok:
terjedelem: 316 oldal
borító: keménytáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román