Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 19. hétfő
Boldog névnapot Nándor nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Gyökeres ház
Szalai Zsolt - Gyökeres ház
Szalai Zsolt
Gyökeres ház

kiadó: Napkút
cikkszám: 11207439
ISBN: 9789632639673
megjelenés: 2020-09-29
készlet: Raktáron
Ár: 1990 Ft
webes rendelés esetén: 1791 Ft
 
Leírás:
Ha költözöl, elfogadod a meglévőt, sajáttá formálod a teret, megszokod, belakod. Látod és tapasztalod, megadod mindennek idejét, módját: otthonnak nevezed.

Szalai Zsolt kötete egy családi ház, egyben egy egész közösség történetének nyomába ered. Az öttevényi, tóközi miliő, a városi és a falusi élettapasztalat konkrét, valóságos elemeiből töltekezik. Ugyanakkor a lírai költészet eszköztárával megformált versek a bontási folyamatok ábrázolásából építkezve a tér- és időbeli kiterjedéseket tágabb összefüggésbe helyezik. Olyan általános léttapasztalattá, melyek a személyes perspektívát az egyetemes emberi létezés irányába mozdítják.
A ház egykori és jelenkori lakói metonimikusan rendelődnek egymás mellé, az archiválás és a renoválás pedig egyszerre jelenti az egyszerű tárgyak, az élőlények, a helyhez kapcsolódó emlékek számbavételét.
A kötet versei a bontás-átalakítás fokozatait jelenítik meg. Úgy bánik nyersanyagával, úgy írja újra történeteit, hogy azok különbözőségeit a vers felépítményében megjeleníti, majd a lírai beszédszólamok segítségével a jelenbe ívelő, homogén felületté formálja.
A Gyökeres ház az egymással létezésnek, az egymás mellett élésnek és az egymás utániságnak költészettel mért tapasztalata.

Tulajdonságok:
terjedelem: 72 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román