Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 15. péntek
Boldog névnapot Teréz nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Kasmíri saivizmus - Legfőbb titkok
Joo, Lakshman Swami - Kasmíri saivizmus - Legfőbb titkok
Joo, Lakshman Swami
Kasmíri saivizmus - Legfőbb titkok

kiadó: Sursum
cikkszám: 11207530
ISBN: 9786158127233
megjelenés: 2020-10-05
Nincs készleten
Ár: 3900 Ft
webes rendelés esetén: 3510 Ft
 
Leírás:
E könyv szentként tisztelt és tudós szerzője arra a monumentális feladatra vállalkozott, hogy feltárja a kasmíri saivizmus monisztikus, egységelvű hagyományvonulatát. Előadásaiban útmutatást ad a saiva tanítások labirintusában való eligazodáshoz, és mindvégig hangsúlyozza az elméleti igazságok gyakorlati megvalósításának fontosságát. A tizenkilenc fejezet mindegyike egy-egy alapvető tanítást mutat be, a szisztematikus, felsorolásszerű kifejtést pedig az elmondottak mélyebb értelmét megvilágító praktikus példák egészítik ki.

A Kasmíri saivizmus. Legfőbb titkokban Swami Lakshman Joo (1907-1991) lényegre törően foglalja össze Abhinavagupta Tantráloka című művének azon témaköreit, melyeket a legfontosabbnak tekintett. A harminchat tattvával, a szanszkrit abc ötven betűjével, a tudatosság hét állapotával, a kasmíri saivizmus és a vedánta különbségével, vagy a kundaliní egyedülálló jelentőségével foglalkozó fejezeteken keresztül átfogó képet ad a nem-dualisztikus kasmíri saiva bölcseletről - magyar nyelven első ízben.

IDÉZET A KÖNYVBŐL:
"Az egész világegyetemet Isten, az Úr Siva teremtette, saját természetével egyként, nem pedig attól különbözőként . Önmagában teremtette, mint önnön fenséges akaratának tükörképét. A világmindenség létrejötte ennek a tükröződésnek az eredménye."

Tulajdonságok:
terjedelem: 169 oldal
borító: keménytáblás
fordította: Répási Zsolt, Laki Zoltán
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román