Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 24. vasárnap
Boldog névnapot Salamon nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Kelet és Nyugat - Írások Japánról
Löwith, Karl - Kelet és Nyugat - Írások Japánról
Löwith, Karl
Kelet és Nyugat - Írások Japánról

kiadó: Gondolat - Károli Gáspár Református Egyetem
cikkszám: 11207650
ISBN: 9789635560370
megjelenés: 2020-10-13
Készleten
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:
Mi történik, ha egy európai gondolkodó csak a glóbusz túlsó felén, Japánban talál utat magának (ideig-óráig) egy sűrű történelmi kor lélekvesztőjében? Karl Löwith (1897-1973) a nyugati civilizáció hajótöröttjeként, de a görög-zsidó-keresztény hagyomány birtokában érkezett a szigetországba 1936-ban. Történelemfilozófusra valló szenvtelenség, mégis megütköztető találkozás az idegen kultúrával; a zsákutcába jutott nyugati gondolkodás és nihilizmus bírálata, de új gondolati távlatokat nyitó töprengés a zen buddhizmusról és a Semmiről - ezek voltak Löwith és a Távol-Kelet találkozásának szellemi feltételei.

"Ahhoz, hogy megpillantsuk még az abszolútként tételezett történelem történeti relativitását is, és ezzel új perspektívára tegyünk szert a világtörténelem »értelmének« kérdését illetően, egyszer szükséges és üdvös elidegenednünk európaiságunktól, hogy máshol ismerjük fel önmagunkat korlátozott sajátszerűségünkben. A Kelet megtapasztalása lehetőséget kínál erre."

Tulajdonságok:
terjedelem: 211 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Fülöp József, Pallós Áron
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román