Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 21. csütörtök
Boldog névnapot Orsolya nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Empirikus jogi kutatások - Paradigmák, módszertan, alkalmazási területek
Jakab András - Sebők Miklós (szerkesztők) - Empirikus jogi kutatások - Paradigmák, módszertan, alkalmazási területek
Jakab András - Sebők Miklós (szerkesztők)
Empirikus jogi kutatások - Paradigmák, módszertan, alkalmazási területek

kiadó: Osiris - MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont
cikkszám: 11207735
ISBN: 9789632763842
megjelenés: 2020-10-20
Nincs készleten
Ár: 5980 Ft
webes rendelés esetén: 5382 Ft
 
Leírás:
Az empirikus jogi kutatások egy olyan tudományterület, amely egyszerre épít a jogtudomány és a társadalomtudományok eredményeire. Egyrészt felöleli a jogi témákra vonatkozó empirikus társadalomtudományi kutatásokat, másrészt az empirikus módszerek és eredmények felhasználását a jogászi-jogtudományi gondolkodásban. Paradigmái többek között a kvantitatív-statisztikai megközelítéstől a játékelméleten át a jog gazdasági elemzéséig és a kritikai elméletekig terjednek. Módszertani megközelítései között megtalálhatók például a regressziós elemzések, a kérdőívezés, vagy olyan újabb eszközök is, mint a hálózatkutatás és a szövegbányászat. A kötetben több mint harminc szerző tanulmánya mutatja be az empirikus jogi kutatások elméleti alapjait, gyakorlati módszertanát és alkalmazási területeit, így egyszerre használható tankönyvként és kézikönyvként.

"Ez a kötet közérthető módon ismertet meg azokkal a legkorszerűbb kutatási technikákkal és háttérfeltevésekkel, valamint kutatási eredményekkel, amelyekből kitűnik, mit lehet és mit nem (lenne) szabad tenni a joggal vagy a jog nevében. A kötet mindazon joghallgatóknak hasznára válik, akik többre hivatottnak tartják magukat telekkönyvi bejegyzések sikeres intézésénél, és nélkülözhetetlen mindazoknak a jogászoknak és joggal foglalkozó társadalomtudósoknak, akik tisztán akarnak látni a szakmájukban."
Sajó András, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja

"Egy úttörő munka, amely végre bátran látja és láttatja a jogtudomány erősödő társadalomtudományi jellegét. Bravó a jogi kérdésekkel foglalkozó társadalomtudományoknak, bravó az empirikus társadalomtudományi módszerek iránt nyitott jogtudománynak!"
Szelényi Iván, a Magyar Tudományos Akadémia és az Amerikai Tudományos és Művészeti Akadémia rendes tagja

Tulajdonságok:
terjedelem: 660 oldal
borító: keménytáblás
sorozat: Osiris Tankönyvek
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román