Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 30. hétfő
Boldog névnapot András, Andor nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Öt ujj
Zalite, Mara - Öt ujj
Zalite, Mara
Öt ujj

kiadó: Magyar Napló
cikkszám: 11207975
ISBN: 9789635410187
megjelenés: 2020-11-04
Készleten
Ár: 3500 Ft
webes rendelés esetén: 3150 Ft
 
Leírás:
"Mara Zalite, a mai lett irodalom egyik legismertebb és legjelentősebb alakja, 1952-ben született a szibériai Krasznojarszkban. Költőként debütált, később esszéket, drámákat, musical- és operalibrettókat is írt. Dolgozott a Lett Írószövetségben, szerkesztette a Karogs című irodalmi folyóiratot, 2000 és 2008 között pedig a Lett Szerzők Szövetségének elnöki tisztét töltötte be. Számos rangos hazai irodalmi díj mellett 1993-ban nemzetközi Herder-díjjal tüntették ki. Regényíróként első nagy sikerét Pieci pirksti (Öt ujj, 2013) című önéletrajzi ihletésű regényével aratta.
A szibériai száműzetésből hazatérő lett házaspár hatéves kislánya szembesül a szülők által oly régóta vágyott Lettországgal. S miközben éli a magakorú gyermekek szokásos életét, megtanulja, hogy Szibériáról nem szabad beszélni, hogy mik az "elvarázsolt erdő" titkai, s miért kerülnek elő bőrkötéses könyvek a trágyadombból. Álmaiban és emlékeiben pedig újra meg újra visszatérnek az "emberfarkasok", akik elhurcolták őket. Zalite nagy beleélő képességgel és különös mozaiktechnikával teremti meg azt a gyermeki szemmel ábrázolt valóságot, amelyben csupán a költői nyelv és a meg-megcsillanó, szelíd humor enyhíti a szovjet megszállás korának komor, kegyetlen hétköznapjait."

Tulajdonságok:
terjedelem: 292 oldal
borító: keménytáblás
fordította: Jávorszky Béla
sorozat: Rejtőzködő Európa
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román