Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. április 18. vasárnap
Boldog névnapot Andrea, Ilma nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A Kultusz
Orbitowski, Lukasz - A Kultusz
Orbitowski, Lukasz
A Kultusz

kiadó: Poligráf
cikkszám: 11208356
ISBN: 2011201214408
megjelenés: 2020-11-20
Készleten
Ár: 3000 Ft
webes rendelés esetén: 2700 Ft
 
Leírás:
1983, a népi Lengyelország legreménytelenebb időszaka. A vidéki plébániákon elterjed a híre, hogy a Szűz Mária megjelent a Wrocław környéki Oława egyik kiskertjében. Az egyház elzárkózik a jelenéstől, Jaruzelski tábornok pedig a vallási sötétségről mennydörög. A rendőri zaklatások ellenére több tízezer zarándok vándorol el a kisvárosba.
Egy jámbor nyugdíjas, Heniek emberfölötti elszántsággal törekszik egy hatalmas kegyhely felépítésére, amelyet a lengyel pápának kellene fölszentelnie. Bátyja, Zbyszek makacsul lavírozik a családi lojalitás és a helybeli egyházi és pártelitet képező barátainak az elvárásai között. A nők iránti vonzódása, mely épp olyan erős, mint a felesége és a gyerekei iránti szeretete, eszményi anyag a belügyesek zaklatásának.
A Kultusz Łukasz Orbitowski legérettebb regénye, humor és érzékenység szövi át. Az oławai jelenés irodalmi formába öntött, de pontosan dokumentált története csak ürügy egy szerelemről és veszteségről, lojalitásról és megértésről, a bűnök megváltásáról, a csodákról és titkokról szóló elbűvölő történethez.
Łukasz Orbitowski (1977) író, tv-műsorok szerzője. Magyarul is megjelent, Egy másik lélek című regényéért megkapta a Paszport Polityki díjat. Jelölték kétszer a Nike-díjra. Több mint tíz évig kóborolt a nagyvilágban. Jelenleg a családjával Krakkóban él.

Tulajdonságok:
terjedelem: 343 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Hermann Péter
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román